default-image

Η Μ. Ζουμπουλάκη και τα ‘’Αόρατα Κορίτσια’’ στο Ράδιο 9,84

Κρήτη
Η Μ. Ζουμπουλάκη και τα ‘’Αόρατα Κορίτσια’’ στο Ράδιο 9,84

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο βιβλία που μου έφεραν δώρο, της συγγραφέας Μανίνας Ζουμπουλάκη, τόσο ζωντανά στα μηνύματά τους, μου έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσω μαζί της.

Τα ''Αόρατα Κορίτσια'' της και οι ιστορίες των παππούδων - γιαγιάδων, ο αγώνας επιβίωσης τους, η επιθυμία της μόρφωσης, η τέχνη, το άνοιγμα του μυαλού, το ρίσκο και το ταξίδι στη ζωή.

''Τα δίδυμα που ακούνε τα πάντα'' και οι οικογενειακές σχέσεις.  Η ανάγκη συνύπαρξης στη ζωή του ηλικιωμένου - παππού - με τους νεότερους - εγγόνια - ως μέλη της ίδιας οικογένειας - κοινωνίας και η πορεία προς τα μπρός όλων με γεμάτη την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή με συντροφικότητα κι αγάπη.

''Χωρίς αγάπη που τη δίνεις, την εισπράττεις, τη ζεις, ούτως ή άλλως δεν προχωράς με ευκολία στη ζωή'' λέει κι η ίδια η συγγραφέας στο Ράδιο 9,84.

''Αόρατα κορίτσια''

….. Τα ''Αόρατα κορίτσια'' του τίτλου μεταφράζεται σε μια μεταμφίεση, σε μια κρυφή ταυτότητα που έχει να κάνει με το γυναικείο φύλο. Η ενδιάμεση ηρωίδα, η κόρη, λειτουργεί σαν γέφυρα ανάμεσα στην γιαγιά και την εγγονή - και αυτή ακόμα, η κόρη-σεναριογράφος-γέφυρα, υπογράφει τις δουλειές της με ανδρικό όνομα…

Η γυναίκα στο εξώφυλλο είναι η γιαγιά μου από την Αδριανούπολη αλλά η ιστορία στο βιβλίο δεν είναι η δική της, έστω κι αν έχει κομμάτια κι αποσπάσματα: είναι ένα μυθιστόρημα με ηρωίδες γυναίκες σε δύσκολες εποχές. Που γίνονται αόρατες από ανάγκη ή από επιθυμία, ή ακόμα κι από τόλμη…"

 Τα "Αόρατα Κορίτσια " μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Τα δίδυμα που ακούνε τα πάντα

…. Μια έξυπνη και πρωτότυπη ιστορία για τις οικογενειακές σχέσεις. 

Η Σοφία και ο Παναγιώτης είναι δίδυμα αδέρφια κι έμοιαζαν εντελώς κανονικά, αλλά δεν ήταν!

Είχαν ξεχωριστές ικανότητες, όπως όλα τα παιδιά! Και συγκεκριμένα… ακούνε τα πάντα!

Ειδικά τις σκέψεις που κάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας τους! Έτσι έμαθαν ότι ο παππούς μεγάλωσε και ίσως να πήγαινε να μείνει σε ίδρυμα. Κι έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να τον κρατήσουν κοντά τους…

 Η γραφή, τα έξυπνα αστεία και μια ιστορία γεμάτη φαντασία συνθέτουν ένα μοναδικό παραμύθι που αναδεικνύει τη σημασία και το βάθος των οικογενειακών δεσμών….

Η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, γεννήθηκε το 1960, μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10.

Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Στα περιοδικά γράφει από την αρχή της δεκαετίας του '80 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή.

Έχει δουλέψει στον "Ταχυδρόμο" ('82-'89), στα "Πρόσωπα", στο "Κλικ", "Diva", "Μen" ('89-'93), "Nitro", "Down Town", "Elle", "Time out", "Elle", "PinkWoman", "Athens voice", "Look", και "Home" ως δημοσιογράφος.

'Έχει μεταφράσει περί τα 30 βιβλία για τις εκδόσεις "Κάκτος" (μεταξύ των οποίων "Πέρα από την Αφρική" της Κάρεν Μπλίξεν, και "Αρχαία Απογεύματα" του Νόρμαν Μέηλερ) και άλλα τόσα "Άρλεκιν".

Δούλεψε στο ραδιόφωνο ως παραγωγός (Top Fm, ΕΡΑ 4, Κανάλι 15, Κανάλι 5, Μελωδία).

Βιβλία της: "Κενά μνήμης", "Μυροβόλος άνοιξις", Φεύγα!, "Η ζωή (δεν) είναι ταινία", "Η σκόνη της ημέρας", όλα εκδόσεις Ίστός. "Ριζότο (σενάριο)", εκδόσεις Λιβάνη,, "Αληθινή σταρ", εκδόσεις Ωμέγα, "Το μεγάλο καλοκαίρι", εκδ. Interbooks, "Πώς να γράψεις" εκδ. Interbooks, "Ευτυχία", εκδ. Παπαδόπουλος. 

Σενάρια: "Ελεύθερη κατάδυση" (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο), "Ριζότο" (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Όλγα Μαλέα). Σενάρια τηλεόρασης: "Φεύγα" (σειρά Mega), "Ξέχασέ µε" (σειρά Alpha, συν- σεναριογράφος με Βαγγέλη Νάση), "Απαγωγή" (τηλεταινία Mega).

Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News