Αγγέλα Δουλγεράκη

Απορούν γιατί ψήφισαν τη CETA στη Βουλή κι αναζητούν ευθύνες

Στη βουλή αναμένεται να φέρουν το θέμα της CETA και με το ερώτημα γιατί πριν επικυρωθεί η Ελληνική Υπογραφή του 2014, δεν προηγήθηκε η συζήτηση για την πλήρη ενημέρωση του σώματος οι Βουλευτές του ΚΚΕ, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στη βουλή αναμένεται να φέρουν το θέμα της CETA και με το ερώτημα γιατί πριν επικυρωθεί η Ελληνική Υπογραφή του 2014, δεν προηγήθηκε η συζήτηση για την πλήρη ενημέρωση του σώματος οι Βουλευτές του ΚΚΕ, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, Νίκος Καραθανασόπουλος , που έχει οριστεί να λαμβάνει γνώση των διαβαθμισμένων εγγράφων της ΤΤΙΡ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

''Είπαμε ''Όχι'' σε μία συμφωνία αμφιλεγόμενη που φαίνεται πως ανοίγει την κερκόπορτα για την άλωση των περιφερειακών επιχειρήσεων από τις μεγάλες πολυεθνικές των Καναδά - ΗΠΑ - Ευρώπης'' επισήμανε. ''Πριν επικυρώσουμε την υπογραφή μας έπρεπε να συζητήσουμε τα υπέρ και τα κατά της με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών''.

Επέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών που με το ''Ναι'' τους - σε μία συμφωνία που δεν είδαν και δεν μελέτησαν, δεν μίλησαν γιαυτήν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος της Βουλής -  αψηφούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Επικριτικός και για τη στάση εκείνων που εντέχνως αποσιωπούν τα όσα συμβαίνουν .

Σχόλια