Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ.Καρκαβάτσος: Το αγροτικό εισόδημα δεν στηρίζεται (Ηχητικό)

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, ετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος.

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, ετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά μ το αγροτικό εισόδημα δεν έχουν υλοποιηθεί.


Δυναμική αναμένεται η παρουσία τους επίσης στην 24ωρη απεργία της 24ης Νοεμβρίου, ενώ σε τοπικό επίπεδο οι πέντε αγροτικοί σύλλογοι που ανήκουν στη δύναμη των 62 μπλόκων δίνουν ραντεβού έξω από το πανεπιστημιακό την Παρασκευή, μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τους συνταξιούχους σε μία θερμή υποδοχή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Ηράκλειο, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος.

Συγκεκριμένα οι αγρότες αποφάσισαν :

*Την  οργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις στις εφορίες, στις τράπεζες, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ, στη ΔΕΗ κ.α. για να εκφραστεί η αγωνιστική αντίθεση της αγροτιάς στην πολιτική της φοροεπιδρομής, της ασφαλιστικής ληστείας, των κατασχέσεων για αγροτικά χρέη, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, των «ανοιχτών τιμών» στην αγορά των αγροτικών προϊόντων που επιβάλλει η «ελεύθερη» αγορά, της κυβερνητικής άρνησης να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι πληγέντες από την κακοκαιρία αγροτοκτηνοτρόφοι, της ανυπαρξίας έργων υποδομής για αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία, των απανωτών χαρατσιών που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής και αποδεκατίζουν το αγροτικό εισόδημα κλπ.

Η ενίσχυση και μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα αγροτών.

*Να συμμετάσχει ενεργά το αγροτικό κίνημα στις εργατικές και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, όπως στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που προγραμματίζεται για τις 24 Νοέμβρη.


*Στα μέσα του ερχόμενου Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα κάνει τον απολογισμό της μέχρι τότε αγωνιστικής δράσης και θα πάρει αποφάσεις και μέτρα για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, καθορίζοντας συγκεκριμένο αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα.

*Το αμέσως επόμενο διάστημα οι διοικήσεις των τεσσάρων αγροτικών συλλόγων του νομού θα συνεδριάσουν με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματος δράσης των αγροτικών κινητοποιήσεων στο νομό Ηρακλείου και να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Ρεπορτάζ: Α. Δουλγεράκη

Σχόλια