Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ.Λεκάκης: Δεν είμαστε ''μπαταχτζήδες'' απλά δεν έχουμε

‘’Όνειρο απατηλό η ανάπτυξη, με τους παραπάνω δείκτες να καταδεικνύουν τα προβλήματα στην αγορά και τις επιχειρήσεις να κλείνουν’’ επαναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Μπάμπης Λεκάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Με ταχύτατους ρυθμούς εξακολουθούν να αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα όρια αντοχής των πολιτών στα ολοένα αυξανόμενα φορολογικά βάρη έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Στα 9,035 δισ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο έναντι 7,755 δισ. ευρώ τον Αύγουστο (αύξηση 1,250 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.


Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, ενώ το σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ. Την ίδια ώρα, οι φορολογικές αρχές επιβάλλουν με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις εισπράξεις των χρεών.


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ρυθμοί επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης αυξήθηκαν θεαματικά, καθώς οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 14.626 έναντι μόλις 39 τον Αύγουστο!
Συνολικά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 93.873.

Μ.Λεκάκης: Δεν είμαστε μπαταχτζήδες απλά δεν έχουμε

 ''Όνειρο απατηλό η ανάπτυξη, με τους παραπάνω δείκτες να καταδεικνύουν τα προβλήματα στην αγορά και τις επιχειρήσεις να κλείνουν'' επαναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Μπάμπης Λεκάκης  μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Στέλνοντας ο ίδιος μήνυμα προς την κυβέρνηση είπε: ''Δεν είμαστε μπαταχτζήδες όταν δεν πληρώνουμε. Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική μας ικανότητα. Δεν έχουμε. Το αποτυπώνουν πλέον και οι δείκτες κατανάλωσης''.


 

Σχόλια