Αγγέλα Δουλγεράκη

Σύσκεψη για τα πρόστιμα αυθαιρέτων απόψε στον Ξηροπόταμο

Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου καλούν τα μέλη τους και γενικά τους κάτοικους των συνοικιών Ξηροποτάμου, Λίντο, ΤΕΙ - Εσταυρωμένου, Τριών Βαγιών και Άη Γιάννη Χωστού σε συνέλευση με κύριο θέμα τα πρόστιμα - χαράτσια για τα αυθαίρετα κτίσματα.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο 34ο Δημοτικό στην Αλ. Σβάιτσερ - Ξηροπόταμος, απόψε στις 19.30 μ.μ.

Αιτήματα  των παραπάνω:

* Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα. Ούτε μια δόση, ούτε 100! Αρκετά πληρώσαμε! Κανένα σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη!

* Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες γης και κατοικιών που έχουν θησαυρίσει απ' την κατάσταση.

* Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ), επιλύοντας και το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους οικιστές». Ταυτόχρονα να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.

* Να συμβάλει ο δήμος στα σοβαρά προβλήματα στέγασης, σίτισης και μεταφοράς των σπουδαστών και φοιτητών της περιοχής μας.

Σχόλια