Αγγέλα Δουλγεράκη

Νέα πρόσωπα ενάντια στη δυσαρέσκεια αναζητά ο Α.Τσίπρας

Δομικός ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τα έως τώρα σενάρια αναζητώντας λύσεις που θα αναστρέψουν την εικόνα δυσαρέσκειας που δείχνει να παγιώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο της αναβάθμισης νέων, τόσο σε ηλικία όσο και σε εμπειρία, στελεχών με την παράλληλη «μετακόμιση» κορυφαίων ονομάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να τοποθετήσει πρόσωπα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα σε κρίσιμα υπουργεία, στοχεύοντας στην τοποθέτηση στελεχών που δεν θα λαμβάνουν υπόψη τους τις εσωκομματικές ισορροπίες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί με κάθε τρόπο η υπουργοποίηση στελεχών που θα υποδηλώνουν την αντιστοίχηση με την κοινωνία και τη διεύρυνση της πολιτικής επιρροής της κυβέρνησης στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη.

Οι γνωρίζοντες μάλιστα λένε, ότι η ανακοίνωση και η ορκωμοσία του νέου σχήματος συζητείται να προηγηθεί της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες - σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να γίνει αύριο ή μεθαύριο (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και για την παρέλαση).

Σχόλια