Αγγέλα Δουλγεράκη

Αρχές του 2017 κλειδώνει με την ΕΤΕπ το θέμα του ΒΟΑΚ

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να κλειδώσουν οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είπε στο Ράδιο 9,84 ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να κλειδώσουν οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είπε στο Ράδιο 9,84 ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου μεταφορών Γιώργου Δέδε, ότι "κλείδωσε" οριστικά από κυβερνητικής πλευράς το πρότζεκτ ανακατασκευής του, βάσει της πρότασης της Περιφέρειας και της περίφημης ρήτρας διαθεσιμότητας, δίχως διόδια, αλλά με το χρόνο να κυλάει με αργούς ρυθμούς.

Μήνυμα ενότητας από τον ίδιο προς όλους τους φορείς, ότι με την ενότητα μπορούν να ασκηθούν συντονισμένες πιέσεις προς την κυβέρνηση για έργα που εκκρεμούν στο νησί.

 
Είπε ότι στις επόμενες ημέρες αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για τον κάθετο άξονα Ηρακλείου-Μοιρών, ενώ για το οδικό έργο "Πάνορμο-Εξάντης", στο οποίο εκκρεμεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει λύση το θέμα. Θετικές οι εξελίξεις και στο έργο Γούβες - Χερσόνησος.

Αναφορικά με το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και τους κόμβους που πρέπει να γίνουν σε πολλά σημεία ο Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση αυξήθηκε στα 25 εκατομμύρια.

Για το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης" αρκέστηκε να αναφέρει: ''Μέχρι τη λειτουργία του αεροδρομίου Καστελίου απαιτείται οπωσδήποτε η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. Ευρώ''.



Επίσης ανακοίνωσε παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα αρδευτικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου, την ολοκλήρωση των έργων-παρεμβάσεων στο φράγμα Αποσελέμη για την ύδρευση του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου με 6,6 εκατ. ευρώ.


Σχόλια