Αγγέλα Δουλγεράκη

Η ΠΑΣΚΜΜΕ πρώτη δύναμη στη ΓΣΕΒΕΕ

Την ερχόμενη Κυριακή συγκροτείται σε σώμα το νέο Διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μετά τις εκλογές.


Στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας η ενίσχυση των μικρομεσαίων, τα κόκκινα δάνεια, οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου η  «Συνεργαζόμενοι Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων» (ΑΣΚΕΒΕ), η οποία στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δεύτερη στις προηγούμενες εκλογές του 2013, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τα ποσοστά της να κατρακυλούν από το 21,4% στο 14,55% και τις έδρες της να μειώνονται από 11 σε 7. 

Στην πρώτη θέση ήρθε η παράταξη ΠΑΣΚΜΜΕ που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, η οποία και συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων (πρώτη είχε έρθει και το 2013, αλλά τώρα αύξησε τα ποσοστά της κατά 2,7% και τον αριθμό των εδρών της από 25 σε 27).

Στη δεύτερη θέση ήρθε η ΔΑΚΜΕ η οποία στηρίζεται από τη ΝΔ και η οποία αύξησε το ποσοστό της από 12,66% σε 16,43% και τον αριθμό των εδρών της 6 σε 8. 

Στην τρίτη θέση η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και η οποία είδε επίσης τα ποσοστά της να πέφτουν, λαμβάνοντας 15,02% από 17,9% και 9 έδρες από 8, το 2013. 

Στην τέταρτη θέση ήρθε το ΑΣΚΕΒΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και στην πέμπτη η ΡΑΚΕΒΕ, Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, που στηρίζεται από τη ΛΑΕ συμμετείχε για πρώτη φορά και έλαβε 3,28% και 1 έδρα.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει στην δύναμή της 70 τοπικές και 30 κλαδικές Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και Εμπόρων με 140.000 εγγεγραμμένα μέλη - φυσικά πρόσωπα, γράφει το iefimerida.gr.

Σχόλια