Αγγέλα Δουλγεράκη

Δεν με πείθεις με την ''ανακύκλωσή'' σου!!!!

Το νους σας γιατί βρήκαν τρόπο να εισπράξουν περισσότερα, ''παίζοντας'' με την ανακύκλωση.

…. ''Το υπουργείο περιβάλλοντος με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε και θα είναι σε διαβούλευση 30 ημέρες, διαμηνύει ότι οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν πρόστιμο μέχρι και 500 ευρώ σε πολίτες που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα το οποίο έχει αποφασιστεί, ενώ αναβαθμίζεται ο ρόλος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, που θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και να αφαιρεί άδειες από συστήματα ανακύκλωσης που έχουν προβλήματα με το νόμο και υποθέσεις με παράνομη διακίνηση αποβλήτων.

Με απόφαση όπως αναφέρεται μάλιστα του δημοτικού συμβουλίου του ΟΤΑ Α' Βαθμού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μπορούν να εξειδικεύονται τα μέτρα και να προβλέπεται η επιβολή προστίμου από 20 έως 500 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης, σε βάρος του καταναλωτή ή του τελικού χρήστη που δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα αυτά, σημειώνεται στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου''….

Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν με πείθεις για την ειλικρίνεια της απόφασης σου περί της προστασίας του περιβάλλοντος , κομματάκι του οποίου είμαι κι εγώ, καθώς μέχρι σήμερα το έχεις ''στραπατσάρει'' τόσες φορές και συνεχίζεις στην ίδια κατεύθυνση.

Δεν με πείθεις γιατί η πολιτική σου περί ανακύκλωσης έχει να κάνει μόνο με το πόσα θα κερδίσεις εσύ.

Δεν με πείθεις, γιατί ακόμα και οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης για ρούχα που έχεις βάλει ανά την Ελλάδα, τους βάπτισες κάδους αλληλεγγύης, συμπόνιας ή ότι άλλο θέλεις εσύ, αλλά ιδιωτική εταιρία τους εκμεταλλεύεται  και τα ανακυκλώσιμα ΄ς ρούχα από δεύτερο χέρι πουλάς.

Δεν με πείθεις γιατί η φορολογία των σκουπιδιών μου είναι άλλο ένα σου σχέδιο να μου τα πάρεις. Υπάρχει ωστόσο διαφορά σε εξυπνάδα και πονηράδα, έτσι;

ΑΓΔ

Σχόλια