default-image

Απόβαση στην Α/θμια για το ολοήμερο στις Γούρνες Χερσονήσου

Κρήτη
Απόβαση στην Α/θμια για το ολοήμερο στις Γούρνες Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόβαση στα γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο και παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικούν το αυτονόητο της λειτουργίας  του ολοήμερου σχολείου οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών - Χερσονήσου σήμερα , καθώς οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τις εργαζόμενες οικογένειες των μαθητών που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κηδεμόνων Ερασμία Γαζέτα, επισημαίνει ότι η πλειονότητα των γονέων εργάζονται σε ξενοδοχεία , είναι Αξιωματικοί & Υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας σε εντεταλμένη υπηρεσία, ή ανήκει στο προσωπικό του  ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ Κρήτης, που πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συγγενείς κοντά προκειμένου να προσέχουν τα παιδιά.

Μάλιστα σε επιστολή του προς την Α/θμια Εκπαίδευση, ο σύλλογος επισημαίνει αναλυτικά:

''Αγαπητοί Κύριοι/ες,

Όπως ήδη γνωρίζετε, δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ώρες των μαθημάτων ειδικότητας στο σχολείο μας, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων.  

Είναι βέβαιο ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία του Νομού μας με αποτέλεσμα καταρχήν τη μη εύρυθμη λειτουργία τους ως προς το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά στη δική μας περίπτωση η κατάσταση διαφοροποιείται και καθίσταται  επιτακτική η ανάγκη διευθέτησης του προβλήματος, λόγω των ότι :

Α)  Ο Δήμος Χερσονήσου, στον οποίο και ανήκει η περιοχή μας, είναι αμιγώς τουριστικός Δήμος, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των Γονέων (συνήθως και οι δύο γονείς) να εργάζεται κατά την τουριστική περίοδο και ως εκ τούτου  δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα με το ωράριο λειτουργίας του σχολείου. Οι Γονείς δεν δύνανται πλέον να κάνουν χρήση αδειών από τις εργασίες τους προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά στη 13:15μ.μ. από το σχολείο, και διαμαρτύρονται εντόνως και δικαιολογημένα για την υφιστάμενη κατάσταση.

Β) Συγκεκριμένα στο σχολείο μας υπάρχει κι ένα μεγάλο ποσοστό Γονέων οι οποίοι είναι Αξιωματικοί & Υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας σε εντεταλμένη υπηρεσία, μιας και στην περιοχή των Γουρνών, εδρεύει και ο οικισμός της Π.Α. (120 οικογένειες), με αποτέλεσμα αυτές οι οικογένειες να μην υποστηρίζονται από περιβάλλοντα συγγενικό κύκλο, προκειμένου να παραλαμβάνονται εγκαίρως τα παιδιά από το σχολείο.

Γ) Ένα άλλο ποσοστό γονέων που έχουμε στο σχολείο μας, ανήκει στο προσωπικό του  ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ Κρήτης. Πρόκειται για επιστημονικό & διοικητικό προσωπικό, το οποίο επίσης έρχεται από όλα τα μέρη της Ελλάδας γεγονός το οποίο εντείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες με την μη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δημιουργούνται σοβαρά & ανυπέρβλητα προβλήματα στις οικογένειες της περιοχής μας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ειδικότητας στο σχολείο μας, και να λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα τμήματα.

Μιας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας είναι νεοεκλεγείς, παρακαλούμε όπως οριστεί το συντομότερο δυνατόν συνάντηση με τον αρμόδιο της Δ/νσης σας, προκειμένου  να συζητηθούν όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν''.

Το ραντεβού για την ιστορία με τον προϊστάμενο Α/θμιας κλείστηκε για την άλλη εβδομάδα, ωστόσο για τους γονείς η λειτουργία του ολοήμερου είναι ζωτικής σημασίας και δεν μπορεί να καθυστερήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκινοβατεί το ''Ολοήμερο'' καταγγέλλουν γονείς

Αγωνία και προβληματισμός των γονέων στα σχολεία όπου ακόμα και σήμερα δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα λόγω της μη τοποθέτησης ''όλων'' των καθηγητών ειδικοτήτων, αλλά και της απόφασης δασκάλων να αφήνουν τα παιδιά ελεύθερα από τις 12.25 το μεσημέρι με την αιτιολογία ότι δεν πληρώνονται τις υπερωρίες που κάνουν.

Γονείς που είναι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αδυναμία της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να δώσει λύση στα πρακτικά θέματα λειτουργίας των σχολείων, παράλληλα με τις ευθύνες που φέρουν τόσο η Περιφερειακή Εκπαίδευση όσο και οι διευθυντές των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπομονή μισό μήνα και θα καλυφθούν όλα τα κενά

Έως τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολείων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς θα έχουν κλείσει οι όποιες εκκρεμότητες με τις τοποθετήσεις δασκάλων - καθηγητών και θα έχουν επιλυθεί θέματα με τις κοινές ειδικότητες των καθηγητών και στις δύο βαθμίδες.

Τα παραπάνω είπε στο Ράδιο 9,84 ο Περιφερειακός Διευθυντής   Γιώργος Τερζάκης προσθέτοντας ότι οι όποιες διαμαρτυρίες φέτος , γονέων και εκπαιδευτικών προκλήθηκαν  από την λανθασμένη εντύπωση τους ότι έχει προσληφθεί το σύνολο των δασκάλων - καθηγητών, μιας κι όλα τα σχολεία είχαν φέτος από την 1η ημέρα δάσκαλο.

 Ρεπορτάζ: Α.Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News