Αγγέλα Δουλγεράκη

Α.Ζερβός: Επικρατεί σύγχυση για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Κρήτη

Σύγχυση σε Περιφέρεια κι Δήμους για τον τελικό σχεδιασμό του Υπουργείου στη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη καθώς στη χθεσινή σύσκεψη της ΠΕΔ παρουσία του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας το αρμόδιο Υπουργείο μεταναστευτικής Πολιτικής δεν εκπροσωπήθηκε από κανένα.

''Το μόνο που γνωρίζουμε είναι η εντολή Γιάννη Μουζάλα για τη φιλοξενία 2.000 ατόμων και η θέση της Ύπατης Αρμοστείας ότι απορρίπτει τις ανοικτές δομές και τα ξενοδοχεία'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Ανέφερε πως θα ζητήσει η εξαμελής επιτροπή που συστάθηκε άμεσα ν' ανέβει στην Αθήνα ζητώντας διευκρινίσεις για τα σχέδια του Υπουργείου κι της Ελληνικής Κυβέρνησης, πως απαιτείται να διασφαλιστεί το οικονομικό μέρος του σχεδίου για τουλάχιστον μία διετία, καθώς οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν ούτε καν στα στοιχειώδη και πως η σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία δεν μπορεί να υπογραφεί πριν την 1η-1ου-2017.

 ''Είναι αρκετά αυτά στα οποία πρέπει να πάρουμε απαντήσεις'' είπε στο Ράδιο 9,84 και ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης καθώς οι Δήμοι χωρίς την οικονομική βοήθεια αλλά και επίλυση νομικών θεμάτων δεν μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.


Εκτίμησε ότι πριν από το 2017 δεν μπορούν να έρθουν πρόσφυγες στο νησί και επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση του με τη δημιουργία ανοικτών δομών στην περιφέρεια Κρήτης.

Δυσφορία και αρνητικά σχόλια για την απουσία της ηγεσίας του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, παράλληλα από Δημάρχους και κόμματα.

Η απαξίωση του αρμόδιου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προς τον λαό και τους φορείς της Κρήτης έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά το χάος, την αναποτελεσματικότητα και την ελαφρότητα της Κυβέρνησης σε ότι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Η επιπόλαιη λογική του «βλέπουμε και κάνουμε» μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο άμεσο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ.


Στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία έστρεψε τα βλέμματα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντιχάκης.

Σχόλια