default-image

Στον αέρα τα ονόματα οφειλετών στ’ ασφαλιστικά ταμεία

Απόψεις
Στον αέρα τα ονόματα οφειλετών στ’ ασφαλιστικά ταμεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Στη «μαύρη» λίστα που θα δημοσιοποιηθεί, περιλαμβάνονται 13.197 οφειλέτες με συνολικά χρέη 7,6 δισ. ευρώ, σε σύνολο 304.163 οφειλετών, των οποίων τα χρέη ύψους 16,783 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών).

Σύμφωνα με δημοσίευμα «Ημερησίας» που δημοσιεύει τι iefimerida.gr, επίκειται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης στην οποία προβλέπονται όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία της δημοσιοποίησης, την ασφάλεια της σχετικής επεξεργασίας, καθώς και των στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν.

Παράλληλα θα τους γνωστοποιείται ότι θα «κινηθεί» εναντίον τους (αν δεν έχει ήδη κινηθεί μέσω του ΚΕΑΟ) η προβλεπόμενη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης ή και ποινικής δίωξης.

Από τη λίστα, εξαιρούνται:

1.Οι οφειλές που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών εφόσον τηρούνται οι όροι και για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση.

2. Τα χρέη για τα οποία έχει δοθεί αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, νόμο ή πράξη διοικητικού οργάνου.

3. Οι οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

4. Τα χρέη όσων έχουν αποβιώσει.

5. Οι οφειλές ανηλίκων και

6. Οι οφειλές του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News