default-image

"Μπλόκο" στο πλοίο των γυναικών για τη Γάζα

Κόσμος
"Μπλόκο" στο πλοίο των γυναικών για τη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ αναχαίτισε, χωρίς να κάνει χρήση βίας, το «πλοίο των γυναικών» που κατευθυνόταν προς τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για να καταγγελθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα.

«Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ανακατηύθυνε το πλοίο για να αποφευχθεί παραβίαση του νόμιμου ναυτικού αποκλεισμού» αναφέρει ανακοίνωση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία προστίθεται ότι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έκαναν έρευνα στο πλοίο, η οποία «ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο επεισόδιο».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΠ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΖΑ

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ομάδας των γυναικών που επιβαίνουν στο πλοίο είχε αναφέρει ότι το Zaytouna-Oliva ή «πλοίο των γυναικών για τη Γάζα» είχε φθάσει σε απόσταση «55 ναυτικών μιλίων» από τις ακτές του θύλακα στην προσπάθειά του να σπάσει τον αποκλεισμό.

Ωστόσο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν προεξοφλήσει, επικαλούμενα ισραηλινούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι οι ισραηλινές αρχές, καθώς δεν είχαν δώσει άδεια στο πλοίο να ελλιμενιστεί στη Γάζα, επρόκειτο να το αναχαιτίσουν και να το οδηγήσουν συνοδευόμενο στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ, όπως είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2015.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε εικόνες από τον απόπλου ισραηλινών πολεμικών που θα αναχαίτιζαν το «πλοίο των γυναικών».

Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει διά θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβάλλεται από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006, όλες όμως έχουν αποτραπεί, γράφει το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News