Αγγέλα Δουλγεράκη

Σ.Φούσας: Δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου και τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, διοργανώνουν στον Άγιο Νικόλαο, το 5ο Περιφερειακό Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας το διάστημα 7-8 Οκτωβρίου.


Η επιστημονική συνάντηση έχει ως κύριο στόχο τη διαρκή επιμόρφωση όλων των ιατρικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με την Καρδιοαγγειακή Ιατρική (Καρδιολόγοι, Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί, Αγγειολόγοι, Νεφρολόγοι, ακόμη και Αγροτικοί Ιατροί).

Στα πλαίσια του θα πραγματοποιηθεί και το Δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, όπως είπε ο πρόεδρος της καρδιολογικής εταιρίας Στέφανος Φούσας στο Ράδιο 9,84 και στην Α. Δουλγεράκη.

Συγκεκριμένα, πέραν του επιστημονικού μέρους του συνεδρίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία -με βασικό μέλημα τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και την ενημέρωση των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα- οργανώνει κατά τις παραπάνω ώρες,  δωρεάν ''Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης'' για επαγγελματίες υγείας, δημοτικούς Υπαλλήλους, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας, φορείς και συλλόγους και κάθε πολίτη.

Η εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί : ''Πιστοποιητικό Παρακολούθησης''.

Την ίδια ημέρα - Παρασκευή 7 Οκτωβρίου - θα πραγματοποιηθούν για τους  πολίτες ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες για την πρόληψη και θεραπεία των κυριότερων καρδιαγγειακών παθήσεων : ''Οξύ  Έμφραγμα του Μυοκαρδίου,  Υπέρταση,  Μεταβολικό Σύνδρομο, Κάπνισμα'' κ.ά.

Σχόλια