Αγγέλα Δουλγεράκη

Κ.Θεοδοσάκης: Επικοινωνιακά λύνει προβλήματα το Υγείας

''Με επικοινωνιακή πολιτική, τεχνάσματα, υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος και πολιτικές επιθέσεις δεν λύνεις τα προβλήματα στην υγεία και δεν αναβαθμίζεις τις παρεχόμενες υπηρεσίες'', είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ μετά το σάλο που προκάλεσε η έκθεση της για τα ανοικτά θέματα και της προνοσοκομειακής φροντίδας και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

''Είναι αλήθεια ότι διακομιδές σε πολλές περιοχές της χώρες γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες, αγροτικά αυτοκίνητα και ΤΑΧΙ, που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές'' λέει.

''Είναι αλήθεια ότι 4.000 χιλιάδες διασώστες παραμένουν άνεργοι κι εκείνοι προσλαμβάνουν απλούς οδηγούς με μόνο εφόδιο το επαγγελματικό δίπλωμα.

Είναι αλήθεια ότι στα Κ.Υ η κατάσταση είναι οριακή. Πως εγκλωβίζουν τη δύναμη του ΕΚΑΒ σε μεταφορές περιστατικών αποθεραπείας προς τα χωριά με τις βάρδιες να μην βγαίνουν''.


Ο Κυριάκος Θεοδοσάκης αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό προβλημάτων το αντιμετωπίζουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των πληθυσμιακών κριτηρίων και πως η περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε καλύτερη θέση συγκριτικά με άλλες περιοχές.


Ερωτηθείς για τη θέση του υπουργείου έναντι των παραπάνω είπε, ότι ακολουθεί την πεπατημένη του ''ναι μεν αλλά'' καθώς δίνει υποσχέσεις στο μέτρο του δυνατού αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς αντίκρισμα και ότι  ενίοτε προχωρά και σε επίθεση πολιτική σε βάρος της ομοσπονδίας την οποία απλά κατηγορεί για πολιτικές σκοπιμότητες.Συγκεκριμένα με βάση την έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ, οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ' ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ' ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων'' επισημαίνει η έκθεση.


''Οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων πληρωμάτων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες.

Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Στις αδυναμίες του συστήματος υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ επίσης, το ότι υπάρχουν περιοχές που δεν διαθέτουν καν κάλυψη από το ΕΚΑΒ, όπως η επαρχία Καλαβρύτων, Ζαχάρως , Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά.

Στις αδυναμίες, τ' ακινητοποιημένα ασθενοφόρα λόγω μηχανικών βλαβών και ελλείψεων πληρωμάτων και οι διακομιδές με… μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα με αποτέλεσμα απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Σχόλια