default-image

Υπομονή μισό μήνα και θα καλυφθούν όλα τα κενά

Κρήτη
Υπομονή μισό μήνα και θα καλυφθούν όλα τα κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολείων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς θα έχουν κλείσει οι όποιες εκκρεμότητες με τις τοποθετήσεις δασκάλων - καθηγητών και θα έχουν επιλυθεί θέματα με τις κοινές ειδικότητες των καθηγητών και στις δύο βαθμίδες.

Τα παραπάνω είπε στο Ράδιο 9,84 ο Περιφερειακός Διευθυντής   Γιώργος Τερζάκης προσθέτοντας ότι οι όποιες διαμαρτυρίες φέτος , γονέων και εκπαιδευτικών προκλήθηκαν  από την λανθασμένη εντύπωση τους ότι έχει προσληφθεί το σύνολο των δασκάλων - καθηγητών, μιας κι όλα τα σχολεία είχαν φέτος από την 1η ημέρα δάσκαλο.

Στα ύψη η σχολική διαρροή

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της Σχολικής Διαρροής Μαθητών μετά την Γυμνασιακή Εκπαίδευση στο επίκεντρο ημερίδας που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο.

Ποσοστό 12,6% των μαθητών υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικό-Γυμνάσιο) εγκαταλείπουν την συνέχιση των σπουδών τους στο Λύκειο με κυριότερη αιτία την οικονομική κρίση.

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Διονύσης Μπαλούρδος επεσήμανε ότι, ο δείκτης των μαθητών που δεν ολοκλήρωσαν το σχολείο τους (Δημοτικό-Γυμνάσιο) μετά την κρίση (2009) σχεδόν «απογειώνεται» ενώ πριν την κρίση η διαφορά με τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο ήταν κοντά στο μηδέν.

«Μετά το 2009 έχουμε σε ετήσια βάση μια αύξηση περίπου κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και έχουμε ρεκόρ το 2014 όπου η διαφορά μας με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι 12,6%. Μετά το 2014 ακολουθεί μια συντηρητική μείωση αλλά παρόλα αυτά το 2015 οι νέοι εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης ηλικίας 20-24 ετών προσεγγίζουν το εξωπραγματικό ποσοστό του 26,1%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News