Αγγέλα Δουλγεράκη

Στο κόκκινο σήμερα η Αθήνα

Σε υψηλούς τόνους -λόγω ΔΕΚΟ- διεξάγεται και στην Ολομέλεια η συζήτηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα του μισθολογίου έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα από τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, που ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ήρθαν το πρωί εργαζόμενοι-μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο Εργασίας.


Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που σχημάτισαν κλοιό μπροστά από τα κατεβασμένα ρολά της εισόδου του υπουργείου και παρεμπόδισαν την πρόσβαση των περίπου 70 εργαζομένων προς τους χώρους του κτιρίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργάνωσε και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων προβάλλοντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.


«Δεν μας πληρώνουν, δεν λύνουν θεσμικά ζητήματα και εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι απορούμε. Με τι ακριβώς ασχολούνται;» διερωτήθηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης. Όπως είπε, μεταξύ όλων των άλλων θεμάτων που πλήττουν την κτηνοτροφία στην Ελλάδα, εκκρεμούν οι πληρωμές για τις εξισωτικές του 2013-2014, της βιολογικής κτηνοτροφίας, της νέας εξισωτικής και των συνδεδεμένων ενισχύσεων 2015-2016.

Σχόλια