default-image

Στα 376 τα κενά στα Δημοτικά του Ηρακλείου

Κρήτη
Στα 376 τα κενά στα Δημοτικά του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν τα κενά στα σχολεία του Ν. Ηρακλείου όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει ο Μανόλης Μπελαδάκης, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/Θμιας εκπαίδευσης ''Νίκος Καζαντζάκης''  στο Ράδιο 9,84 καθώς αυτά ανέρχονται σε 376.

Κατά 100 λιγότερες και οι θέσεις των εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρυσι και 3.000 λιγότερες σε όλη τη χώρα, καθώς αυτός ήταν ο στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου, σύμφωνα με τον ίδιο και όχι η αναβάθμιση και το ''Νέου τύπου ολοήμερο σχολείο''.

''Μύθος η αναβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου και τα περί του Νέου Τύπου Ολοήμερα Σχολεία'' σχολίασε ο ίδιος καθώς τα μετατρέπει σε τόπους φύλαξης των παιδιών αλλά με ελλιπή ασφάλεια.

Στο Ηράκλειο τα ολοήμερα τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων στο σταθμό, μαθητές που ξεκίνησαν με άλλη γλώσσα επιλογής στην Ε! τάξη υποχρεώνονται φέτος στην ΣΤ! να παρακολουθήσουν άλλη, οι ειδικότητες δεν έχουν καλυφθεί, η παράλληλη στήριξη στα Δημοτικά  νοσεί σοβαρά καθώς τα κενά ανέρχονται στα 176 και στα νηπιαγωγεία στα 5.  

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News