default-image

Η Κ. Μητσοτάκη στο Ράδιο 9,84 για το κρητολογικό Συνέδριο

Κρήτη
Η Κ. Μητσοτάκη στο Ράδιο 9,84 για το κρητολογικό Συνέδριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κορυφαία διοργάνωση επιστρέφει ξανά στην κοιτίδα της. Ο λόγος για το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας ένα σημαντικό διεπιστημονικό forum και ένα ευρύ πεδίο συνάντησης ερευνητών όλων των περιόδων της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας.

Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο οργανώνεται - για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού - από τον ιδρυτή του, την Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Συνολικά θα παρουσιαστούν 361 πρωτότυπες ανακοινώσεις από 514 Έλληνες και ξένους ερευνητές, κατανεμημένες σε τρία τμήματα που αντιστοιχούν στις τρεις μεγάλες χρονικές περιόδους της Κρητικής Ιστορίας: την προϊστορική-αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή-μεσαιωνική και τη νεότερη.

Χορηγός επικοινωνίας του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου είναι ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV", με τις εργασίες του να είναι ανοιχτές για το κοινό.

Για τη διοργάνωση και τη σημασία των θεματικών ενοτήτων του μίλησε στο Ράδιο 9,84 η Αντιπρόεδρος της ΕΚΙΜ και μέλος της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κλαίρη Μητσοτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News