Αγγέλα Δουλγεράκη

Στον απολογισμό της πρώτης νεροποντής στην Κρήτη

Χώματα στους δρόμους, πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε καλλιέργειες, τροχαία, τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση σε Ηράκλειο και Οροπέδιο Λασιθίου.

Στο Ηράκλειο η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα  στο κέντρο καθώς τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τον όγκο των όμβριων υδάτων.

Στη Λ.Ιωνίας και στον Καρτερό η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για την κοπή  δέντρων, ενώ μετά το Φόδελε επί της Εθνικής Οδού -από το 103 έως το 108 χιλιόμετρο- χώματα που έπεσαν στο οδόστρωμα προκάλεσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία.


Ζημιές στις καλλιέργειες - οπωροκηπευτικά, αμπέλια, ελιές - σε Αρχάνες, Μαλεβίζι, Μοχό, Σταλίδα, Μάλια.

Στο Οροπέδιο η παραγωγή οπωροκηπευτικών έχει υποστεί καθολικό πλήγμα, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη στο Ράδιο 9,84, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και τα οπωροφόρα δέντρα.  

''Δρομολογούμε την διαδικασία των εκτιμήσεων και της κατάθεσης του αιτήματος για την αποζημίωση των πληγέντων'' πρόσθεσε.


Αύριο η συνάντηση των αγροτών με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ οπότε κι αναμένεται να τεθεί το θέμα των αποζημιώσεων.

Στο νηπιαγωγείο στο  Σκοτεινό ποσότητα νερού που συγκεντρώθηκε στην ταράτσα αλλά κι εντός του σχολείου, αναστάτωσε τους εκπαιδευτικούς που απομάκρυναν τα παιδιά.  Εντός της ημέρας η αποκατάσταση της ζημιάς σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου.

Σχόλια