Αγγέλα Δουλγεράκη

500 περιμένουν στην ουρά για το δίπλωμα οδήγησης

Στο περίμενε δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί ακόμα και σήμερα στο Ηράκλειο αλλά και στην υπόλοιπη χώρα προκειμένου να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα.

''Περιμένουμε  πολλούς μήνες προκειμένου να πάρουμε σειρά.

Δίνουμε προτεραιότητα συνεχώς σε συνυποψήφιους  μας, όπως φοιτητές που πρέπει να φύγουν ή σε όλους όσοι έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη '' καταγγέλλει υποψήφια στο Ράδιο 9,84.


Επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου Εκπαιδευτών κοι Αλέξανδρος Μεϊμαράκης  και Μύρων Χαιρέτης.

Επισημαίνουν ότι παρά τις όποιες προσπάθειες των εργαζόμενων στο Μηχανολογικό και της Περιφέρειας η πεντάμηνη αποχή των εξεταστών έχει προκαλέσει το φόρτο εργασίας και τις τεράστιες λίστες αναμονής , όταν ανά σχολή στο Ηράκλειο κάθε εβδομάδα δίνουν εξετάσεις περίπου δύο υποψήφιοι, και πως απαιτείται η ενίσχυση των επιτροπών εξεταστών για ένα διάστημα προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

''Αν για διάστημα ενός μήνα ενισχυθούν τα συνεργεία θα μπορέσουν να δώσουν και οι 500 υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονται στην αναμονή'' σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Αλέξανδρο Μεϊμαράκη, στο Ράδιο 9,84.

Εντός της εβδομάδας μάλιστα,  σύμφωνα με τον ίδιο ο κλάδος θ επισκεφθεί τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Μύρων Χαιρέτης επισημαίνοντας παράλληλα ότι εκτός της ταλαιπωρίας των υποψηφίων μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, αντιμετωπίζουν και οι ίδιες οι σχολές που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους, καθώς αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ουδείς ξεπληρώνει την οφειλή του.

Διαφωτιστική για την εξέλιξη του θέματος η παρέμβαση του Γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Λευτέρη Μιχελάκη, ο οποίος είπε ότι την ευθύνη τη φέρουν οι εργαζόμενοι στο Μηχανολογικό σε Πανελλαδικό επίπεδο καθώς στα αιτήματά τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους ήταν η επαναφορά της αποζημίωσης των 170 ευρώ για το έργο της εξέτασης εκτός του ωραρίου τους κι όχι η ενίσχυση της υπηρεσίας.

Ευθύνες σύμφωνα με τον ίδιο φέρει και το Υπουργείο Μεταφορών καθώς ήδη οι εκπαιδευτές επίσημα έχουν καταθέσει πρόταση να αναλάβουν οι ίδιοι το έργο της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Σχόλια