Αγγέλα Δουλγεράκη

Π.Παπαδάκης: Ζητάμε μικρές λαϊκές σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου

Αύξηση αντί για μείωση των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στο Ηράκλειο προτείνουν στη Δημοτική Αρχή οι παραγωγοί δια στόματος του προέδρου των παραγωγών λαϊκών αγορών  Παντελή Παπαδάκη στο Ράδιο 9,84.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου Μαρίνου Πατακού για τη μείωση τους σε τρείς από έξι που λειτουργούν σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του αποσύρθηκε μετά τη θύελλα των αντιδράσεων των διοικήσεων των σωματείων που μετέχουν στις λαϊκές.

Συγκεκριμένα η πρόταση του εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης προβλέπει τη λειτουργία δύο έως τριών λαϊκών εκτός των τειχών του Ηρακλείου και πολλές μικρότερες στις γειτονιές της πόλης για την επιβίωση των παραγωγών - εμπόρων για την εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών.

Η πρόταση που κατατέθηκε πρώτη φορά δημόσια μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο 9,84 δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή στη Δημοτική Αρχή.

Αναφορικά τέλος με το νέο νομοσχέδιο περί τάξης και νομιμότητας στις λαϊκές λέει ενδεικτικά ότι οι παρεμβάσεις απαιτούνται και πρέπει να γίνουν εκτός του χώρου λειτουργίας τους όπου το παραεμπόριο ανθεί σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού κι εμπορίου.

Σχόλια