default-image

Στον ''Καιάδα'' η υγεία του μυαλού μου

Περίεργα
Στον ''Καιάδα'' η υγεία του μυαλού μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαίνε σήμερα, φοβούνται, σχεδιάζουν αλλά επιμένουν.

Φοβούνται για την Ευρώπη οι ηγέτες της και θέλουν σήμερα στην Μπρατισλάβα να κινήσουν από την αρχή την ''Υδρόγειο'' εντός του μυαλού τους.

Παίζουν με το δικό μου μυαλό.

''Δεν είμαι υπερβολική όταν πρέπει να επισημάνω ότι η Ευρώπη δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Αυτό με πονάει και καταβάλλω κάθε προσπάθεια η οποία θα μας επιτρέψει να αναζωπυρώσουμε όλα όσα αντιπροσώπευε κάποτε η κοινότητα'', δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα την ελευθερία του Τύπου που διοργανώνεται στο Πότσνταμ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», προτείνοντας και ανάλογα εργαλεία.

Το χειρότερο για την Μπρατισλάβα θα είναι να μη βγει κανένα αποτέλεσμα, σημείωνε από την πλευρά του προ δύο ημερών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη Le Monde.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ χθες Πέμπτη, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δήλωσε στη RAI ότι ''στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Μπρατισλάβα θα φέρω τη φωνή μιας χώρας η οποία κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί''.

Ασφάλεια - άμυνα, προσφυγικό - μεταναστευτικό και οικονομία, θα είναι τα τρία κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ζητούμενο είναι να επιδειχθεί τουλάχιστον κοινή διάθεση στην κατεύθυνση να υπάρξουν συγκλίσεις. 

Ερωτώ, μα το μυαλό μου:

Μα ποιός έφερε την Ευρώπη στο σημείο αυτό;  Οι πολίτες ή οι ηγέτες της που σήμερα κρύβονται πίσω από τη σκιά του δακτύλου τους.

Ποιοι είναι αυτοί που κλαίνε σήμερα και γιατί; Φοβούνται για θέσεις κι οφίτσια;

Μα τότε καλέ/ή  μου δεν είσαι ''ηγέτης''. Είσαι απλώς υπάλληλος που κάνεις ως καλοπληρωμένος καλά τη δουλειά σου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News