default-image

Μ.Πατακός: Απέσυρα την πρόταση για τις τρείς λαϊκές

Κρήτη
Μ.Πατακός: Απέσυρα την πρόταση για τις τρείς λαϊκές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέσυρε την πρόταση του περί μείωσης των Λαϊκών Αγορών στο Ηράκλειο από έξι σε τρείς ο εντεταλμένος σύμβουλος στο Δήμο Μαρίνος Πατακός μετά τις αντιδράσεις των προεδρείων των παραγωγικών τάξεων που μετέχουν σε αυτές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου στο Ράδιο 9,84.

Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκεται η εκκαθάριση του χώρου από το παραεμπόριο και την παραοικονομία που λειτουργεί εντός κι εκτός των λαϊκών με το Μαρίνο Πατακό να διαβεβαιώνει πως τάξη θα μπει .

Σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, που υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, την ίδια ώρα,  θεσπίζει το απαραίτητο -για τη λειτουργία τους- πλαίσιο, βάζοντας τάξη στις αγορές των βιοκαλλιεργητών αλλά και στο νέο μόρφωμα αγορών, εκείνες των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες που δημιούργησαν περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τοπικές κοινωνίες.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι αγορές βιοκαλλιεργητών που ανέρχονται σε 25.000 περίπου, παρότι λειτουργούν με επιτυχία για πάνω από 20 χρόνια, παρέμεναν στον αέρα, δίχως θεσμικό πλαίσιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News