Αγγέλα Δουλγεράκη

Β.Κρητικός: Λογιστική η ανάπτυξη Γ. Σταθάκη

Νέος θόρυβος στην αγορά από το φρένο των δανειστών στα σχέδια της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός ακατάσχετου «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού», μέσω του οποίου κάθε επιχείρηση με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα μπορεί να εκπληρώνει απρόσκοπτα τις τρέχουσες υποχρεώσεις της προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις φορολογικές αρχές, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της, βάζουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.


Συνόδευσαν δε τη στάση τους αυτή επισημαίνοντας στην ελληνική πλευρά ότι όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους είναι μη βιώσιμες και είναι προτιμότερο να κλείσουν αντί να διευκολύνονται.

 ''Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, ο νέος κύκλος ύφεσης άνοιξε, οι μικρομεσαίοι κλείνουν και μέχρι το τέλος του χρόνου 25.000 επιπλέον επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο'' λέει ο Βαγγέλης Κρητικός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών Δανειοληπτών, στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Μιλά για 65.000 νέους ανέργους με το ποσοστό της πάνω από το 30% και απορρίπτει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής καθώς  η οικονομία γυρίζει σελίδα και η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7%.

Ο Βαγγέλης κρητικός ζήτησε από τον Γιώργο Σταθάκη να δώσει στη δημοσιότητα όλα στοιχεία περί ανάπτυξης κατά κλάδο και να σταματήσει την λογιστική ανάπτυξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια