Αγγέλα Δουλγεράκη

Προσκύνημα στο Τίμιο Σταυρό στο Στρούμπουλα

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Τυλίσου αλλά και αρκετοί προσκυνητές ανεβαίνουν στο Στρούμπουλα με προορισμό το γραφικό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στην κορυφή του βουνού.

Η προσκυνηματική ανάβαση πραγματοποιείται την παραμονή της γιορτής του Τιμίου Σταυρού και πλήθος κόσμου κρατάει μαζί του άρτους για να τους ευλογήσει ο ιερέας στον εσπερινό.

Νέοι από την Τύλισσο φτάνουν στο εκκλησάκι την παραμονή βοηθώντας στο πανηγύρι και κρατώντας μαζί τους τα απαραίτητα προκειμένου να διανυκτερεύσουν στο βουνό και το πρωί ξυπνούν για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία μαζί με τους υπόλοιπους προσκυνητές.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Τυλίσσου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλεί τους πιστούς για μία προσκυνηματική ανάβαση στον Τίμιο Σταυρό.

Ο εσπερινός θα τελεστεί στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μύρων Κτιστάκη, ενώ ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 7:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια