default-image

Μ.Πεπόνης: Αυταπάτη η ανάκτηση των εργασιακών κεκτημένων

Κρήτη
Μ.Πεπόνης: Αυταπάτη η ανάκτηση των εργασιακών κεκτημένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα εργασιακά στραμμένο το βλέμμα συνδικάτων κι εργαζόμενων,  με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη να λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη πως παρά τις κορώνες περί κόκκινων γραμμών από την πλευρά της κυβέρνησης, η επίθεση στην καρδιά της εργασίας είναι γεγονός.

''Αυταπάτη'' σύμφωνα με τον ίδιο και η ανάκτηση των εργασιακών κεκτημένων καθώς οι υπογραφές των μνημονίων ορίζουν ρητά την αλλαγή μοντέλου και το τέλος του συνδικαλιστικού κινήματος.

''Έρχεται θερμός χειμώνας στα εργασιακά και την κοινωνία. Είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις'' σημειώνει.  ''Οι προτάσεις μας επί όλων των θεμάτων έπεσαν στο κενό, καθώς τη μία και μοναδική φορά που μετείχαμε στο διάλογο με τη Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε και να τεκμηριώσουμε την πρόταση μας'' προσθέτει .

Ωστόσο  εμμένει ο πρωθυπουργός  στις «κόκκινες» γραμμές, επισημαίνοντας:  ''Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό.  Η κατοχύρωση και η εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News