Αγγέλα Δουλγεράκη

Γόρδιος δεσμός το προσφυγικό

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου προχώρησε χθες το Λιμενικό Σώμα.

Νέα κονδύλια, ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ, θα διατεθούν από την Ε.Ε. σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα, ανακοίνωσε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.


Η κατανομή προσφύγων σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη διαμηνύει με συνέντευξη του στην Rheinische Post  του Σαββάτου, ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα προσέφερε πολλά.


Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του αρμόδιου αν. Υπουργού Γιάννη Μουζάλα, με τους Βουλευτές και τους επίσημους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχη, ΠΕΔ Κρήτης, κλπ) προκειμένου να συζητηθεί το προσφυγικό ζητούν οι: Λευτέρης Αυγενάκης,  Ιωάννης Πλακιωτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ιωάννης Κεφαλογιάννης από το Ρέθυμνο.

Σύσκεψη της ΠΕΔ αύριο Τρίτη για το προσφυγικό με ευρεία συμμετοχή φορέων, μετά την επιστολή Γιάννη Μουζάλα και τις διευκρινήσεις περί των συνθηκών της φιλοξενίας αυτών σε ξενοδοχεία και σπίτια, αντί των ανοικτών δομών.

Η Κρήτη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη στο Ράδιο 9,84, πρέπει να σηκώσει το κομμάτι που της αναλογεί στο προσφυγικό, αρκεί να γνωρίζει τον εθνικό σχεδιασμό αντί των αποσπασματικών λύσεων που αυτό ακολουθεί.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως στη συνεδρίαση που συγκαλείται την ερχόμενη Τρίτη από την ΠΕΔ για το θέμα, πρέπει ο ίδιος ο Γιάννης Μουζάλας να δώσει το παρών, διαφορετικά δεν έχει νόημα οι φορείς της Κρήτης να συζητάνε για κάτι που το Υπουργείο δεν θα δίνει την κατεύθυνση συνολικά.

Αιχμές για προσχηματική πρόσκληση από πλευράς του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Ηρακλείου, για την αυριανή συνεδρίαση επί της επιστολής Μουζάλα , με την παρουσία βουλευτών και φορέων , ιδίως αν δεν ξεκαθαρίσει ότι σε αυτή θα δώσει το παρών και ο Υπουργός, άφησε ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης  επίσης στο 9.84 . 
Η ΝΔ δεν θα παραστεί είπε, αν ο Υπουργός απουσιάζει. Δεν θα έχει νόημα μία τέτοια συνεδρίαση.

Ο Λ. Αυγενάκης  επιτέθηκε στη κυβέρνηση εκ νέου, μιλώντας για έλλειψη σχεδίου, ιδεοληπτικές εμμονές και διασπορά «μιζέριας» σε όλη την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, σημειώνοντας ότι και στη Κρήτη, ενώ το θέμα θα έπρεπε να έχει κοινωνούς όλους τους πολίτες, γίνεται μία υπόθεση μερικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ολίγων δημάρχων .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια