Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ.Λεκάκης: Δώστε μας παράταση ζωής

Τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται ακόμα οι ελληνικές επιχειρήσεις και γενικότερα η ελληνική οικονομία, επισημαίνει με έρευνα του, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και η οποία παρουσιάστηκε χθες επίσημα.

Η έκθεση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ως προς τα κόκκινα δάνεια προσεγγίζει πλέον το 45%.

Η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια πρέπει να έχει αντιστοίχιση με τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο και πρέπει να αποσκοπεί στην ελάφρυνση των αδύναμων και τον περιορισμό των κατ' επάγγελμα κακοπληρωτών, επισημαίνει το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ. Η ομηρία από τα χρέη πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια δεύτερη ευκαιρία, με ουσιαστική στήριξη όσων επιθυμούν να επιχειρήσουν ξανά.

Μπάμπης Λεκάκης: Δώστε μας παράταση ζωής

''Το οξύμωρο είναι ότι έχουμε προτάσεις, βιώσιμες για την επιχειρηματικότητα αλλά παραμένουν στο συρτάρι γι άγνωστο λόγο, την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν περί ανάπτυξης, τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά και επενδυτικές κινήσεις'' επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγελική Δουλγεράκη ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάμπης Λεκάκης.

Την ώρα που φαίνεται άλλες 18.000 επιχειρήσεις να κλείνουν - συνολικά 36.000 εντός του 2016 - κι άλλοι 55.000 άνεργοι να γραφόμαστε στις λίστες των ανέργων.

Έκκληση του ιδίου για άλλη μία φορά να ακουστούν οι προτάσεις τους και να εξεταστούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια