default-image

Πως μπερδεύεις την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα;

Περίεργα
Πως μπερδεύεις την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεταναστευτική πολιτική και η αποσυμφόρηση Λέσβου και Χίου από τους πρόσφυγες, με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκίνησε από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, - για να έχουν κι ένα κατάλυμα πάνω από το κεφάλι τους οι άνθρωποι σε οργανωμένες δομές - αρχής γενομένης από την πανέμορφη πλην βραχώδη Κάρπαθο. Νησί, άγονη γραμμή και χωρίς υποδομές.

71ας άνθρωποι, άνδρες - γυναίκες - παιδιά, που ήδη μεταφέρθηκαν και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες της πολιτείας καλεί τους ''Αλληλέγγυους'' Καρπάθιους να δώσουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν.

Για την πολιτεία που μπερδεύει την ηπειρωτική με τη νησιωτική χώρα, η Κάρπαθος είναι στην άγονη γραμμή.

Είναι το νησί των ανέμων που πάνω του φυτρώνουν μόνο πεύκα κι αυτά πλαγιαστά καθώς η δύναμη των ανέμων δεν τ' αφήνει να προχωρήσουν προς τα πάνω, παράγει μέλι και κάπαρη.

Η σοδειά του έχει επίσης στο καλάθι της βράχους, ορεινούς όγκους και το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.

Και για εκείνους που ξέρουν, το νησί τους χειμερινούς μήνες στέλνει τα παιδιά του σ' Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία. Σπίτια και ξενοδοχεία κλείνουν κι ανοίγουν και πάλι το καλοκαίρι με την τουριστική περίοδο.

Οι λιγοστοί ντόπιοι κι όσοι μένουν στο νησί από τις στρατιωτικές μονάδες, περιμένουν το καράβι της γραμμής δύο φορές την εβδομάδα.

Τα περισσότερα ''εισάγονται''.

Κολοκυθάκια, ντοματούλες, μελιτζάνες, πατάτες …..

Οι υποδομές είναι ενδεικτικές της προσπάθειας αυτών των λίγων να κρατηθούν για να μην ξεριζωθούν. Κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εξοχικά, με τη ζωή να βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς το καλοκαίρι.

Που θ' εγκατασταθούν στην παραλία του ''Αφιάρτη'' καθώς εκεί τα πάντα έχουν να κάνουν μόνο με τουρισμό και σέρφερς;

Στα Πηγάδια; Μα έχει δύο δρόμους ενός χιλιομέτρου τουριστικούς και ένα με τα εμπορικά. Η πόλη επεκτείνεται δυτικά με μικρό αριθμό κατοικιών.

Στο Διαφάνι; Μια παραλία, μία σειρά καταστήματα, λίγα  σπίτια.  Ένα μικρό ψαροχώρι.

Στην Όλυμπο το μόνο τουριστικό και παραδοσιακό χωριό που συγκεντρώνει τα βλέμματα των επισκεπτών ;

Στο Λευκό, που βρίσκεται από την πίσω πλευρά του νησιού που διαθέτει μόνο παραλίες;

Πόσο θα αντέξει η Δημοτική Αρχή; Εδώ στην άγονη γραμμή τα πάντα έρχονται απ' έξω.

Εκτός κι αν στην Κάρπαθο δίδεται με αυτό τον τρόπο η χειμερινή οικονομική ένεση με την ενοικίαση καταλυμάτων του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News