Αγγέλα Δουλγεράκη

Τηλεφωνικά ραντεβού απόγνωσης στο Βενιζέλειο

''Καλέσατε τα εξωτερικά ιατρεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Παρακαλώ περιμένετε. Μπιπ, Μπιπ, Μπιπ, Μπιπ, Μπιπ ………

Το 2813 40 81 93 το κάλεσα τόσες φορές στις 25 Αυγούστου από τις 09.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι, προκειμένου να κλείσω ένα πρωινό ραντεβού με γιατρό μέσα στο Σεπτέμβρη που το έμαθα απέξω.

Η απάντηση ήταν πάντα ίδια. ''Καλέσατε τα εξωτερικά ιατρεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Παρακαλώ περιμένετε. Μπιπ, Μπιπ, Μπιπ, Μπιπ, Μπιπ ………

Απογοητευτική και η εξέλιξη καθώς τα ραντεβού που δεν πρόλαβα για το μήνα Σεπτέμβριο όπως και για τον Οκτώβριο τα είχαν κλείσει ήδη άλλοι.

Όταν ρώτησα γιατί, πήρα τη γνωστή απάντηση: ''Μα ένας άνθρωπος μπροστά σε τόσες γραμμές τι θα μπορούσε να καταφέρει'';

Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, αν έχουν κλείσει τα ραντεβού, να υπάρχει ένα ηχογραφημένο μήνυμα που θα με ενημερώνει για την παραπάνω εξέλιξη.

Αναρωτιέμαι γιατί στις τόσες φορές που κάλεσα δεν υπήρξε έστω και μία ένδειξη ζωής σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο του νοσοκομείου που να δείχνει ότι σέβεται την προσπάθεια του κάθε ασφαλισμένου να κλείσει ένα ραντεβού και γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου το έχει αμελήσει.

Αναρωτιέμαι για ποια αναβάθμιση και λύση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας μιλά ο Ανδρέας Ξανθός όταν από τα πρώτα βήματα η απαξίωση του συστήματος και του ασθενούς προκαλούν οργή, πόνο και ντροπή.

Είμαι σίγουρη ωστόσο για τη μία και μοναδική απάντηση που θα δοθεί, ότι δηλαδή κάτι δεν πήγε καλά με το δικό μου τηλέφωνο, τη λάθος διαδικασία που ακολούθησα και τέλος για την εκ των προτέρων προκατειλημμένη άποψη μου.

Εσείς πάντως που θα θελήσετε ν' απαντήσετε προσέξτε μην μπερδέψετε την πολιτική σας με τους εργαζόμενους που τιμώ και σέβομαι, για να είμαστε ξεκάθαροι.

ΑΓΔ

Σχόλια