Αγγέλα Δουλγεράκη

Κρητικιά νοσηλεύτρια μένει άνεργη 4 χρόνια λόγω τροπολογίας

Ξέσπασμα οργής από νοσηλεύτρια στο Ηράκλειο. Προσθήκη – τροποποίηση σε νόμο αναφέρει ότι προηγούνται οι άνεργοι επιδοτούμενοι και αφήνει εκτός εργασίας, δεκάδες άλλους.

Ξέσπασμα οργής για την Ηρακλειώτισσα νοσηλεύτρια Μαρία Τ. η οποία όπως σχολιάζει βιώνει 46 μήνες τώρα την ανεργία καθώς όπως λέει  ο νόμος αναφέρει ότι προηγούνται οι άνεργοι επιδοτούμενοι.

Προσθήκη - τροποποίηση στο νόμο περί πρόσληψης επικουρικού προσωπικού και νοσηλευτών στα νοσοκομεία που αναφέρει ότι προηγούνται οι άνεργοι επιδοτούμενοι και πως η προτεραιότητα μεταξύ αυτών καθορίζεται από τη σειρά εγγραφής τους στον ΟΑΕΔ αφήνει εκτός εργασίας, δεκάδες άλλους τους οποίους εντάσσει στον κατάλογο των μακροχρόνια ανέργων.


Δριμεία η αντίδραση όλων όσοι με την παραπάνω τροποποίηση παραμένουν άνεργοι για αρκετούς μήνες.

Τροπολογία  - ντροπή

Για τροπολογία ντροπή κάνει λόγο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο πανεπιστημιακό Δημήτρης Βρύσαλης, αναφέρει ότι το σωματείο θα την καταγγείλει και ότι δημιουργεί ανέργους πολλαπλών ταχυτήτων.

Επιμένει στην πάγια διεκδίκηση των εργαζόμενων ότι τα νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και πως η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου οφείλει να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Γροθιά στο στομάχι δίνει την ίδια ώρα στο πολιτικό σύστημα της χώρας οι γραπτές αναφορές της άνεργης νοσηλεύτριας εδώ και 46 μήνες προς το Ράδιο 9,84 για τη στάση υπαλλήλων σε πόστα του Δημοσίου και στο πως την αντιμετωπίζουν,  καθώς και η αναφορά της ότι πρόκειται για ένα  άδικο, άτιμο, απάνθρωπο, παράλογο, ανεύθυνο και προκλητικό νόμο.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1339918.JPG >">

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1339919.JPG >">

Στην επιστολή που φαίνεται και στην φωτογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

…. ''προσωπικά έχω 46 μήνες ανεργία τώρα. (41 σύμφωνα με την ημέρα που κατέθεσα). Όμως ο νόμος λέει ότι προηγούνται οι άνεργοι επιδοτούμενοι!!!

Έτσι άτομα με 2,4,5 μήνες ανεργία και επίδομα θα προσληφθούν προσθέτοντας μόρια εμπειρίας στα βιογραφικά τους κι εγώ μαζί με τόσους άλλους συναδέλφους οδεύομαι προς την ταμπέλα του μακροχρόνιου ανέργου ένα μηδενικό για την κοινωνία δηλαδή. Ποιος νοιάζεται;

Είναι άδικο, άτιμο, απάνθρωπο παράλογο ανεύθυνο και προκλητικό το ψήφισμα αυτού του νόμου.

Με στόμφο και παγωμένο κυνισμό μου απάντησαν ότι καλά θα κάνω να μην φιλοσοφώ όταν τους είπα ότι θα μείνω με δεμένα χέρια ότι τα νεκρά ψάρια πάνε με το ρέμα του ποταμού,  τα ζωντανά αντιστέκονται.

Μου ανέφεραν ψυχρά ότι αυτός είναι ο νόμος τον οποίο όλοι γνωρίζουν.

Το ίδιο μου είπαν και στο ΑΣΕΠ (άμοιρε πολίτη που πιστεύεις σ' αυτόν).


Στον ΟΑΕΔ μου είπε ο προϊστάμενος ότι να μην περιμένω πολλά γιατί εκείνοι είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας!!!

Το γνωστοποίησα σε τρείς που δεν το γνώριζαν'' …….

Στην επιστολή της η κ. Μαρία Τ. αναφέρει και τα ονόματα εκείνων στους οποίους απευθύνθηκε , μεταξύ των οποίων κι ένας Βουλευτής, δεν γνώριζαν, υποσχέθηκαν ότι θα παρέμβουν , μα ακόμα αναμένεται η παρέμβασή τους.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια