default-image

"Συμμαχία" Λ.Αυγενάκη – Ε.Βόζεμπεργκ κατα των τροχαίων

Κρήτη
"Συμμαχία" Λ.Αυγενάκη – Ε.Βόζεμπεργκ κατα των τροχαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ισχύς εν τη ενώσει σε ένα πολυεπίπεδο αγώνα για φορείς και πολιτεία σε Ελλάδα και Ευρώπη ξεκινά την Κυριακή με πρωτοβουλία του Forum ''Οδηγούμε με ασφάλεια'' και στόχο την μείωση των ατυχημάτων - δυστυχημάτων σε όλη την Κρήτη που κρατά τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας στην απώλεια ζωών νέων ανθρώπων.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά εν μέσω στατιστικών στοιχείων κατά τη διάρκεια του Ενημερωτικού Μαγκζίνο του Ράδιο 9,84 με την Αγγέλα Δουλγεράκη και των όσων ανέφεραν ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και η ευρωβουλευτής του κόμματος Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στο Thalassa Magic στην Αμμουδάρα , αναμένεται να δώσουν το παρόν περισσότεροι από 60 φορείς με στόχο την κινητοποίηση όλων των θεσμών, οικογένεια, σχολείο, εκκλησία, αυτοδιοίκηση, πολιτεία και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ελαχιστοποίηση αυτού του «άτυπου πολέμου» στους δρόμους.

Στα πλαίσια μάλιστα της διοργάνωσης προγραμματίζονται σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν αθλητικά αγωνίσματα, ασκήσεις προσομοίωσης και ενημερωτικές δράσεις.

Συγκεκριμένα θα αναπτύσσονται δράσεις οδικής ασφάλειας, θα δίνονται μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, θα λειτουργούν περίπτερα προβολής και ενημέρωσης των οδηγών, και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ασκήσεις προσομοίωσης μέθης και οδήγησης.

Επίσης, θα λάβουν χώρα τουρνουά beach volley και τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων διαφόρων συλλόγων και φορέων του Νομού Ηρακλείου volley και ποδοσφαίρου, καθώς και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα την επόμενη χρονιά με τη βοήθεια του πανεπιστημίου Κρήτης θα ξεκινήσει η προσπάθεια  στοχευόμενης δράσης στην ίδια κατεύθυνση, της πρόληψης δηλαδή των τροχαίων.

Στην απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας, στην αναποτελεσματικότητα των κρατικών δομών, στην ανεπαρκή χρηματοδότηση και στον αποσπασματικό χαρακτήρα των σχετικών δράσεων που έχουν ως συνέπεια η Ελλάδα να κατατάσσεται ανάμεσα στους ουραγούς της Ευρώπης στο επίπεδο της οδικής ασφάλειας επισημαίνει η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη για την οδική ασφάλεια, προσθέτοντας ''Να μένουμε στη ζωή και όχι στη μνήμη…''

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News