Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ.Πιτσικάκη: Σκοπός η ανάδειξη των κρητικών προϊόντων

Ανοίγει τις πύλες της στην πλατεία Ελευθερίας για 10η χρονιά η έκθεση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας.

Ανοίγει τις πύλες της στην πλατεία Ελευθερίας για 10η χρονιά η έκθεση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Αυγούστου και θα είναι επισκέψιμη από τις 11.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.

Η έκθεση υποστηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την ΟΕΒΕΝΗ και τον ΟΛΗ, ενώ θα πλαισιώνεται από πλήθος εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη στα πλαίσια της 16χρονης λειτουργία του ο σύλλογος με τα 500 πλέον μέλη σε όλη την Κρήτη, επιχειρεί προωθεί περαιτέρω τα κρητικά προϊόντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 - 8.30 το βράδυ


Βραδιά Μόδας:

Παντρεύουμε την παράδοση με την σύγχρονη μόδα. Η Βάσω Μεσσαριτάκη και η Εύα Βάμβουκα υφαίνουν στον αργαλειό τους σχέδια Κρητικά και φτιάχνουν γυναικεία ρούχα, τσάντες και παπούτσια προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή και σας τα παρουσιάζουμε.

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου της Νάπολη Ιταλίας, Marina Lebro Ανθρωπολόγος-Σχολή Καλών Τεχνών και πρόεδρος της Med & Cult Development θα μας παρουσιάσει αντίστοιχες δραστηριότητες που πραγματοποιούν στον τόπο τους.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

 Στηρίζουμε τα παιδικά χωριά SOS Κρήτης:

Από το πρωί, τα παιδιά του παιδικού σταθμού «Τα Ζουζουνάκια» με διάφορα δρώμενα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

5-8 το απόγευμα διασκέδαση με την Κλόουν ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ Βασούλα

8.00 το βράδυ η γνωστή Food- blocker και παρουσιάστρια Εύα Παρακεντάκη, φτιάχνει γλυκίσματα με τα παιδιά και τα απολαμβάνουμε

9.00 το βράδυ Καραγκιόζης (Ο Καραγκιόζης Κουρέας) για μικρούς και μεγάλους

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

8.00 το βράδυ γελάμε με την καρδιά μας:

Η Μανιάννα Μιγάδη παρουσιάζει Γιόγκα γέλιου και συμμετέχουμε μαζί της

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

8.30 το βράδυ Συναυλία.

Το γνωστό συγκρότημα ΕΝΑ & ΕΝΑ  με τους Μαρία Κώτη, Δ. Ζαχαριουδάκη, Β. Συλιγάρδο, Β. Ξυλούρη, και Ν. Βλατά θα μας τραγουδήσουν Κρητικά, Σμυρνέϊκα και Ρεμπέτικα τραγούδια

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

8.30 το βράδυ Ομιλία με θέμα: «Ο Θεός ΕΡΜΗΣ προστάτης του εμπορίου» από τον γνωστό Ιστορικό τέχνης, Αρχιτέκτονα και καθηγητή Πανεπιστημίου Κωστή. Ν. Καζαμιάκη

ΕΡΜΗΣ: Γιός του Δία και της Μαίας. Ο δημοφιλέστερος Θεός στην Αρχαία Ελλάδα. Ο επίσημος ταχυδρόμος του Διός. Εθεωρείτο προστάτης του Εμπορίου, της Κλεπτοσύνης, της Γυμναστικής, των Γραμμάτων, των Οδών, Ο Ερμής ήταν γνωστός και με τα ονόματα: Εμπολαίος, Αργειφόντης, Εναγώνιος, Λόγιος, Ενόδιος, Ψυχοπομπός, Χαριτοδότης

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

8.30 το βράδυ

Συναυλία.

Το γνωστό συγκρότημα ΕΡΑΝ με τους Κυβέλη Σεργίου, Νεκτάριο Παχιαδάκη και Μπάμπη Δουλγεράκη θα μας παρουσιάσουν έντεχνη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

Καθημερινά θα υπάρχει :

1. Ενημέρωση για βιολογική καλλιέργεια Μύρτυλο, Γκότζι, Αρώνια και τα προϊόντα τους από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Μενελαϊδος Καρδίτσας,

2. Ενημέρωση για τα οφέλη του ζεόλιθου στη καθημερινή διατροφή μας (Καναβάκη)

3. Θα διδάσκεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής (Διαλεκτάκη)

4. Θα θαυμάσετε το Παραδοσιακό τσαγκαράδικο ( Μοσχοβάκη)

5. Θα μαγειρέψουμε ξυνόχοντρο (Παρασύρη)

Σε όλους τους επισκέπτες θα κερνάμε παραδοσιακά εδέσματα, ελληνικό καφέ (Τσιρογαλάκη) και δροσερά κοκτέιλ με βότανα (Dinapogia)

Σχόλια