default-image

Η εφορία "άρπαξε" το επίδομα πολύτεκνου στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η εφορία "άρπαξε" το επίδομα πολύτεκνου στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρέη έφαγαν το επίδομα ''οικογενειακής στήριξης'' επταμελούς οικογένειας στο Ηράκλειο, ύψους 500 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς και νοσηλείας μέλους της σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της οικογένειας κ. Βασίλη Σ.στο Ράδιο 9,84 στα πλαίσια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, οι οφειλές του προς το Δημόσιο και παρά την ένταξη του σε καθεστώς για τη ρύθμιση τους, η πολυτεκνία , το οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά ετησίως τις 11.000 ευρώ, όπως και τα προβλήματα υγείας ενός εκ των παιδιών του δεν στάθηκαν ικανά, παρότι είναι γνώστες άπαντες, να περισώσουν το επίδομα των 500 ευρώ.

''Γνωρίζουν όλοι, κι έχουν τα έγγραφα των όσων σας παραθέτω'' λέει ο ίδιος, ''αλλά παρόλα αυτά έκοψαν από την οικογένεια μου ένα επίδομα που θα με βοηθούσε να ανταπεξέλθω στα έξοδα της οικογένειας για τη μεταφορά του παιδιού μου σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ήδη για τα χρέη μου έχω προχωρήσει σε τρείς ρυθμίσεις και φαίνεται να πηγαίνω σε τέταρτη, καθώς το κοινωνικό κράτος ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι απών''.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου έχει όριο τα 1.100 ευρώ και αφορά μόνο σε ένα λογαριασμό. Στην εγκύκλιο επίσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης , λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών. 

Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News