Αγγέλα Δουλγεράκη

Προεκλογικά τα περί κοινωνικής πολιτικής λένε φορείς

Με επιφυλάξεις και σκληρή κριτική από τους φορείς η υποδοχή των αντίμετρων για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

 Με επιφυλάξεις και σκληρή κριτική από τους φορείς η υποδοχή των αντίμετρων για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός και αφορούν στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων, της εργασίας, της αντιμετώπισης της ανεργίας, της στεγαστικής πολιτικής και της παιδείας. 


Σε ισχύ από τον επόμενο μήνα τα πέντε αντισταθμιστικά για την απώλεια του ΕΚΑΣ.
Για μεγάλη κοινωνική πληγή από την απώλεια του έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε την πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ, απαλλαγή όσων υπέστησαν περικοπές άνω των 30 ευρώ από την παρακράτηση 6% για εισφορές υγείας, παροχή σε όσους έχασαν άνω των 115 ευρώ προπληρωμένης κάρτας αλληλεγγύης, ειδική μέριμνα για βαριά ανάπηρους και ζευγάρια ηλικιωμένων με χαμηλό εισόδημα, περιλαμβάνονται στα μέτρα.


Είπε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ αποτελούσε δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης έναντι των δανειστών, την οποία παρά το γεγονός ότι δόθηκε μάχη η κυβέρνηση πέτυχε να λειάνει κάπως (με την έννοια της συμφωνίας για σταδιακή κατάργηση), αλλά δεν κατάφερε να την αποφύγει. 

Γ. Νικολιδάκης: Εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα τα μέτρα Α.Τσίπρα

Για λόγια - εξαγγελίες προεκλογικής περιόδου όταν σαρώνουν τις τσέπες, η υπερφορολόγηση , το υψηλό κόστος διαβίωσης, η ανεργία, η ελαστική μορφή ανεργίας, και τα επιδόματα μισθοί έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 το μέλος της ΓΣΕΕ Γιώργος Νικολιδάκης από το Ρέθυμνο.

Παράλληλα υπενθύμισε προς τους κυβερνώντες ότι η πολιτική τους πρέπει να σταθεί στο τρίπτυχο: Ανάπτυξη-Επενδύσεις-Μόνιμες θέσεις εργασίας.


Κ.Θεοδοσάκης: Υποχρέωση του κράτους η Δωρεάς Υγεία

''Υποχρέωση του κράτους η Δωρεάν Δημόσια Υγεία στους πολίτες τους, ασφαλισμένους κι ανασφάλιστους'' σύμφωνα με το σύμβουλο Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκο Θεοδοσάκη επίσης στο Ράδιο 9,84.


''Χωρίς να βάλει πάντως το χέρι στην τσέπη η κυβέρνηση για την ενίσχυση των νοσοκομείων δεν δύναται να απολαμβάνει κανείς των υπηρεσιών που υπόσχεται ο κος Τσίπρας'' προσθέτει.

Αναφορικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη στήριξη της από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε πως η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την προίκα που θα πάρουν οι ΟΤΑ.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια