Αγγέλα Δουλγεράκη

Νέα απάτη: Ξέμεινα από βενζίνη μου δανείζεις το Ι.Χ σου;

Ένα από τα πολλά περιστατικά απάτης που συμβαίνουν καθημερινά και αποσκοπούν στη διάθεσή μας να βοηθήσουμε μιας και γνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, συνέβη και πάλι έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως κατήγγειλε στο Ράδιο 9,84 μία γυναίκα, που ευτυχώς δεν τσίμπησε παρά την ''αξιοπρεπή'' στάση του δυστυχισμένου αγνώστου.

Όπως είπε, περιγράφοντας την ιστορία, στα σκαλιά του νοσοκομείου από το παρκινγκ προς την είσοδο στεκόταν ένας άνδρας εμφανώς καταβεβλημένος. Τον πέρασε κατεβαίνοντας και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό της. Σκέφτηκε ότι κάποιος δικός του αντιμετώπιζε κάτι σοβαρό για να δικαιολογήσει και τη στάση του.

Ο υποτιθέμενος βασανισμένος κύριος ωστόσο περίμενε το θύμα του να περάσει από εκεί με το αυτοκίνητο του για να το σταματήσει και να αρχίσει να εξιστορεί τη δική του πλαστή ιστορία προκειμένου να εξαπατήσει αυτόν που θα την πιστέψει, όπως διαφάνηκε στη συνέχεια.

Έτσι , την ώρα που η γυναίκα πλησίαζε προς το σημείο που συνέχιζε να στέκεται ο άνδρας, εκείνος της έκανε νόημα να σταματήσει και της είπε ότι χρειάζεται μία βοήθεια. Προφασίστηκε πως η γυναίκα του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κι ότι εκείνος πρέπει να βγει εκτός του νοσοκομείου να της πάρει κάποια πράγματα. Όμως, το αμάξι του έχει μείνει από βενζίνη, δείχνει μάλιστα ένα τυχαίο αυτοκίνητο και της ζητά τη μεγάλη χάρη να του δανείσει το δικό της, μέχρι το πιο κοντινό βενζινάδικο να αγοράσει  ένα μπιτόνι καύσιμο.

Βεβαιότατα θέλει να πάει μόνος για να μην την ταλαιπωρεί και βέβαια  ξέρει τον κίνδυνο μεταφοράς της βενζίνης με το μπιτόνι.

''Το σκέφτηκα μια στιγμή'' μου είπε η γυναίκα. ''Τον λυπήθηκα αλλά μετά είπα καλύτερα να πεις όχι''.   Του είπε λοιπόν όχι κι έφυγε.

Πάμε λοιπόν στις επόμενες σκέψεις της γυναίκας που ναι μεν είπε όχι, τύψεις είχε αλλά πρώτη φορά της συνέβαινε να της ζητά κάποιος το αυτοκίνητό της δανεικό και μάλιστα με το αίτημα να βγει εκείνη έξω.  

Απώτερος στόχος του, να πάρει το αυτοκίνητο, να πάρει κάθε τι που θα του φανεί χρήσιμο και τέλος να το παρατήσει κάπου μακριά.

Προσθέστε λοιπόν στο κατάλογο των δικαιολογιών των απατεωνίσκων άλλη μία: ''Ξέμεινα από βενζίνη. Μου δανείζεις το αυτοκίνητό σου;''.

ΑΓΔ

Σχόλια