default-image

Η διευθύντρια του μουσείου Ν.Καζαντζάκης για το φεστιβάλ ταξιδεύοντας

Κρήτη
Η διευθύντρια του μουσείου Ν.Καζαντζάκης για το φεστιβάλ ταξιδεύοντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, και την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας, άνοιξε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης με τίτλο «Ταξιδεύοντας …» που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη έως τις 17 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πολιτιστικό πολυθεματικό εξαήμερο, σε Ηράκλειο και Μυρτιά, βασισμένο στα ταξιδιωτικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα, που το φετινό καλοκαίρι εγκαινιάζεται με μία χώρα που επέδρασε καταλυτικά στη ζωή και το έργο του, όπως αναφέρει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 η διευθύντρια του μουσείου Ν.Καζαντζάκης, Βαρβάρα Τσάκα και με τη χορηγία του ομίλου της Κρήτη ΤV.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και Δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από τον Υπεραστικό Σταθμό στο Λιμάνι Ηρακλείου προς το Μουσείο καθημερινά 7μ.μ. και 8μ.μ.

Επιστροφή με τη λήξη των εκδηλώσεων.

Από σήμερα οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην Μυρτιά ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τετάρτη 13 Ιουλίου: Εσπερίδα με θέμα «Ταξιδεύοντας… Ισπανία με τον Νίκο Καζαντζάκη» στις 7μ.μ. στο Μουσείο Καζαντζάκη με ομιλητές τους: Γιώργο Στασινάκη, Δρ. Νίκο Μαθιουδάκη, Δρ. Άννα Ρόζενμπεργκ, Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα, Δρ. Helena Gonzalez Vaquerizo και Antonio Ramirez Almanza.

Στις 9.30μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου θα ακολουθήσει ένα οδοιπορικό στην Ισπανία του Καζαντζάκη, του Λόρκα και του Χατζιδάκι με τους Μυρτώ Γεωργιάδη, Γιάννη Ιδομενέως, Λίλυ Δάκα και Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Πέμπτη 14 Ιουλίου: Στην πλατεία του Μουσείου στις 9μ.μ. μουσική θα περιμένει τους επισκέπτες με τοπικά μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου με τους Στέλιο Πετράκη, Efren Lopez και Bijan Chemirani αλλά και ένα μουσικό πάντρεμα κρητικής και ισπανικής μουσικής με τίτλο «Ο θρήνος και το πάθος στο τραγούδι της Κρήτης και της Ανδαλουσίας» με τους Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Σιδερή, Στέλιο Συκάκη, Γιάννη Παπατζανή, Jose Parrondo και Roland Hoffmann.

Παρασκευή 15 Ιουλίου: Στις 9.30μ.μ μουσικο-θεατρική παράσταση από το Κέντρο Κλασσικού Δράματος και Θεάματος Παντείου Πανεπιστημίου σε σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη ενώ στις 11.30μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί η προβολή ισπανικής ταινίας.

Σάββατο 16 Ιουλίου: Ξεχωριστή αναμένεται να είναι η μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στις 9.30μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου με τίτλο «Λόρκα ο Αποστολικός», με τραγούδια σε ποίηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα που μελοποίησαν οι: Θεοδωράκης, Χατζιδάκις Κραουνάκης, Λεοντής Γ. Γλέζος. Θα διευθύνει ο Χρήστος Λεοντής.

Κυριακή 19 Ιουλίου: Στις 6.30μ.μ. γαργαλιστικές μυρωδιές θα τσιγκλήσουν τους επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν γαστρονομικά στην Ιβηρική χερσόνησο με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής.

Το πρώτο Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας… Ισπανία» θα κλείσει στις 9.30μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου με καλή ισπανική μουσική, ανδαλουσιανό φλαμένγκο με τίτλο «Miradas Flamencas».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News