default-image

‘’Επαγγελματίας οδηγός’’ παράδειγμα προς αποφυγή

Περίεργα
‘’Επαγγελματίας οδηγός’’ παράδειγμα προς αποφυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περπατάω στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση από την Αποκεντρωμένη, κάτω από τα Νεώρια , διασταύρωση Δουκός Μποφόρ στο φανάρι με τη παραλιακή, σταθμός του Αστικού ΚΤΕΛ.

Είναι 20.45 με 21.00 μμ, περίπου, βράδυ Πέμπτης . Μπροστά μου δύο γυναίκες με ένα μικρό παιδί.

Σταματάμε όλες στο φανάρι περιμένοντας ν' ανάψει το πράσινο. Μπροστά μας και η διαγράμμιση της διάβασης πεζών.

Ο '' Γρηγόρης''  του φαναριού μας  δίνει το σήμα ''περάστε'' κι όλοι μαζί με βήμα ταχύ ξεκινάμε.

Στο ένα μέτρο εντός της διάβασης πεζών και με το ''Γρηγόρη'' πράσινο, αντιλαμβάνομαι με την άκρη του ματιού κάτι να κινείται κατά πάνω μας, ''ταχύτατα'' από το προηγούμενο φανάρι της παραλιακής και δεξιά προς τη Δουκός Μποφώρ.

Τα αντανακλαστικά αντιδρούν άμεσα και με μία κίνηση τραβώ προς τα πίσω τις δύο γυναίκες και το παιδάκι.

Ένα ΤΑΧΙ με ταχύτητα περνά ξυστά, το κεφάλι δεν προλαβαίνει να γυρίσει και το αυτοκίνητο έχει ήδη πάρει την ανηφόρα του τελευταίου τμήματος της Δουκός Μποφώρ.

Το φανάρι συνεχίζει να δίνει στους πεζούς σήμα για να περάσουν το δρόμο με ασφάλεια.

Ο ''επαγγελματίας'' οδηγός σαφέστατα δε σταμάτησε για να δει τι προκάλεσε, αν προκάλεσε, αν χτύπησε κάποιον, να ζητήσει τελικά ένα συγνώμη από τις δύο κυρίες και το παιδάκι που αν δεν λειτουργούσαν τα αντανακλαστικά μου θα μπορούσε να είχε σκοτώσει.

Ο ''επαγγελματίας οδηγός'' που ο σύλλογος του θα πρέπει να εντοπίσει μάλλον δεν πρέπει να φέρει αυτό τον τίτλο καθώς όποιο άλλοθι και αν επικαλεστεί αμαυρώνει ένα κλάδο επαγγελματιών, δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή κι ουδεμία οδηγική αγωγή διαθέτει όπως λένε επιτακτικά το τελευταίο διάστημα και οι δάσκαλοι οδηγών.

Ο ''επαγγελματίας'' αυτός ακόμα κι αν το προηγούμενο φανάρι είχε πρόβλημα, ήταν εκτός λειτουργίας ή λάθος ρυθμισμένο, έπρεπε να προσέξει τα δεδομένα που είχε μπροστά του, να έχει γνώση του σήματος για τη διέλευση πεζών και με τη διαγράμμιση και με το φανάρι, αλλά κι αν δεν υπήρχαν να ξέρει ότι δίνει προτεραιότητα στους πεζούς.

Για τη ρύθμιση της διάβασης πεζών στο εν λόγω σημείο έχει ενημερωθεί ήδη ο ΟΛΗ και η Λιμενική Αστυνομία, στην προσπάθεια της ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

Για τον ''επαγγελματία οδηγό'' ενημερώνονται δεόντως τα προεδρεία ΤΑΞΙ, καθώς δεν τιμά ούτε το όνομα του κλάδου.

Σε δεύτερο χρόνο τώρα και μετά που έγινε γνωστή η ιστορία αυτή, υπήρξαν κι άλλες μαρτυρίες εξίσου επικίνδυνες  για το συγκεκριμένο σημείο.

Οι περισσότεροι το αποδίδουν σε κακή ρύθμιση των φαναριών.

Διαφωνώ θα σας πω καθώς τα φανάρια προγραμματίζονται από ανθρώπους για τη διευκόλυνση πεζών κι οδηγών και δεν λογάται επαγγελματίας ή όχι να έχει τέτοια συμπεριφορά στο δρόμο.

Διαφωνώ κι αν όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία της προσπάθειας μείωσης των ατυχημάτων - δυστυχημάτων οφείλουμε στον εαυτό μας και στους δικούς μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια παρά τα όποια εμπόδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News