Αγγέλα Δουλγεράκη

40 νεκροί στους δρόμους της Κρήτης

Στους 40 οι νεκροί στους δρόμους της Κρήτης από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα .

Τελευταία στην τραγική λίστα προστέθηκε η 18χρονη Πέλα που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο  έξω από τις Μοίρες.


Προβληματισμός και διαπιστώσεις που σοκάρουν από τους ειδικούς καθώς τα όποια μέτρα αστυνομικού τύπου ακόμα και στον τομέα της πρόληψης δεν έχουν μειώσει τον αριθμό ατυχημάτων και δυστυχημάτων. 


Για κρίση αξιών και απαξίωση της ίδιας της ζωής κάνουν λόγο οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών.

Λ.Μιχελάκης: Η κυκλοφοριακή αγωγή και η αγωγή δεν διδάσκονται μόνο στα σχολεία

''Η ασφάλεια μας είναι θέμα δικό μας προσωπικό. Η ασφάλεια μας είναι και θέμα της πολιτείας .Η κυκλοφοριακή αγωγή και ειδικά η αγωγή δεν διδάσκεται μόνο στα σχολεία , λέει ενδεικτικά ο ΓΓ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λευτέρης Μιχελάκης.


Ν.Παπανικολάου : Εκρηκτικό το μείγμα της οδιγικής μας συμπεριφοράς


Εκρηκτικό το μείγμα της οδηγικής μας συμπεριφοράς λέει ο κλινικός ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου με στοιχεία άναρχης οδήγησης, απείθειας, θυμού, επιθετικότητας, κατάθλιψης, αλκοόλ και ναρκωτικών, υπερεκτίμησης των ικανοτήτων μας καθώς και τους αυτοκίνητου μας.

Έλλειψη οδηγικής παιδείας και λανθασμένα πρότυπα με παραβάτες οδηγούς που έχουν μπροστά τους τα παιδιά.

Στ.Βοργιάς: Έστω κι ένας να σωθεί το κέρδος είναι τεράστιο

Τη μόνιμη συνεργασία όλων των φορέων αποφάσισαν τέλος Ιουνίου στο ΕΚΗ οι εκπρόσωποι τους στην προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων - δυστυχημάτων, υπό την ομπρέλα της περιφέρειας Κρήτης.

 ''Έστω κι ένας να σωθεί το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο, λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς μεταφέροντας την ανησυχία όλων των φορέων για τις ζωές που χάνονται στους δρόμους.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια