default-image

Θέλουν εργαζόμενους "λάστιχο"

Κρήτη
Θέλουν εργαζόμενους "λάστιχο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός πραγματικότητας , βρίσκονται σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου από το βήμα της βουλής, ότι το θέμα της περαιτέρω ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας βρίσκεται εκτός ατζέντας με τους θεσμούς στην αξιολόγηση του Σεπτέμβρη.

Το θέμα έχει κλείσει προ πολλού. Στην αγορά εργασίας η ελαστικοποιημένη εργασία βρίσκεται υψηλότερα από το κανονικό οκτάωρο, επισημαίνει ο Στέλιος Βοργιάς.

Αναφορικά με το φραγμό στην απασχόληση των συνταξιούχων, λέει ότι είναι σωστό καθώς απελευθερώνει κάποιες θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Για βελτιωμένη μέθοδο εργασίας μιλούν οι δανειστές

Την ανάγκη «βελτιωμένης μεθόδου εργασίας» μεταξύ της Επιτροπής και των ελληνικών αρχών που θα προετοιμάσει καλύτερα τη δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε, εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν. 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υφίστανται ήδη ομάδες εργασίας της Επιτροπής που δουλεύουν από κοινού με τις ελληνικές αρχές πάνω στις μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφερε πως η Επιτροπή επιθυμεί να «βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «η επιτυχία αυτή απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά την φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων», ενώ τόνισε πως τα δύο σημεία στα οποία έχει επικεντρωθεί η εργασία της Επιτροπής είναι η «ιδιοκτησία του προγράμματος» από την ελληνική κυβέρνηση και «η καλή επικοινωνία» προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης.

«Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για εμάς και για την επιτυχία του προγράμματος» υπογράμμισε ο Αλ. Βίντερστάιν, σύμφωνα με το in.gr.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαρροές σχετικά με το Σχέδιο Β' της ελληνικής κυβέρνησης κατά το περσινό δημοψήφισμα σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είχε ποτέ Σχέδιο Β' μόνο Σχέδιο Α'» και πως αυτό αφορούσε, όπως και έγινε, «ένα πρόγραμμα σταθερότητας που θα κρατήσει τη ευρωζώνη ενωμένη και την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης». 

«Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε μαζί» συνέχισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ενώ τόνισε πως «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ επιλογή».

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη επιστρέφουν, ως αποτέλεσμα των τελευταίων προσπαθειών. Και πως υπάρχει χώρος για ελπίδα. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα παράσχει νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο Αλ. Βίντερστάιν, υπογραμμίζοντας πως «τώρα υπάρχει ανάγκη για ευρεία συναίνεση και αποτελεσματική εφαρμογή από όλες τις πλευρές». «Το κλειδί αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή» κατέληξε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News