default-image

Οι παραλίες και 3,5 ευρώ της ξαπλώστρας

Περίεργα
Οι παραλίες και 3,5 ευρώ της ξαπλώστρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παραλίες και τα χρυσά τους κέρδη, αλήθεια είναι πως ανοίγουν την όρεξη. Τοπική Αυτοδιοίκηση λέγεται, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου λέγεται, Ιδιώτης που θα βγάλει κι εκείνος το μεροκάματό του λέγεται , Εφορία λέγεται , αρμέγουν με το γράμμα του νόμου τους δύστυχους πολίτες, ξένους και ντόπιους.

Άντε να πείσεις μετά τον τουρίστα να πάει στην παραλία, όταν η λογική συμπλέει μαζί με την παράνοια και ότι το ''all inclusive'' δεν είναι η καλύτερη για εκείνον επιλογή.

Άντε να πείσεις τον Έλληνα μιας και θέλεις να ενισχύσεις τον Εγχώριο Τουρισμό να πάει στην παραλία και να ξοδέψει, ότι καταλαβαίνεις την οικονομική στενότητα, τον σέβεσαι εκείνο και την οικογένεια του και ότι διατηρείς τις τιμές σου σε λογικά για την περίοδο τιμολόγια.

… ''Είναι πρωί Κυριακής λοιπόν και μία παρέα πέντε ατόμων, τρείς ενήλικες με δύο παιδιά αποφασίζουν να κάνουν μία ''μεγάλη'' εκδρομή από το Ηράκλειο σε παραλία της Χερσονήσου . Το ''βαλάντιο'' φτάνει μέχρι εκεί.

Τα εφόδια περιλαμβάνουν από την ομπρέλα και την ψάθα μέχρι τα τοστάκια για τα παιδιά, νεράκι και χυμούς.

Η ζέστη ωστόσο σε λιώνει. Η μία ομπρέλα δεν φθάνει για όλους κι έτσι η παρέα ακολουθώντας και την επιθυμία των παιδιών αποφασίζει να μείνει λίγο παραπάνω στην παραλία και να ενισχυθεί με μία ακόμα ομπρέλα, μία δύο καρέκλες.

Ομπρέλα όμως δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, εκτός από κάτι χαλασμένες και λίγο σκισμένες και λίγο κοντές και λίγο μη ασφαλής, όπως λέει κι ο υπεύθυνος της παραλίας, που αν μη τι άλλο τις έχει στήσει έτσι ώστε να μένει αρκετός χώρος άμμου για κείνους που το επιθυμούν.

Άντε, φέρε μας μία καρέκλα για αρχή, του λένε οι εκδρομείς και βλέπουμε. Άντε κι αν βρεις άλλη μία θα το εκτιμήσουμε, όπως επίσης και μία ομπρέλα…….

Η πρώτη λοιπόν καρέκλα έφθασε, με την επισήμανση ότι πίσω ακολουθούσε και η ταμιακή μηχανή. Με την επίδοση της απόδειξης η παρέα των λουόμενων είδε ότι το κόστος της κάθε καρέκλας ανερχόταν στα 3,5 Ευρώ.

3,5 ευρώ; Η δεύτερη παραγγελία ακυρώθηκε και είναι κατανοητό γιατί στην μαθηματική πράξη η εκδρομή στην παραλία θα ισούταν με: 3,5+3,5+3,5+3εις επιπλέον καφέδες+2επιπλέον χυμούς+ ……….

Όλο το παραπάνω για να  δείξω για άλλη μία φορά ότι οι ''παρανοϊκά'' ακριβές υπηρεσίες κοστίζουν ποικιλοτρόπως, καθώς μέρα χαρά Θεού και με τέτοια θάλασσα οι πισίνες ήταν ασφυκτικά γεμάτες λίγα μέτρα παραπάνω, γιατί η αμμουδιά γέμισε ψάθες και ομπρέλες ακόμα και της βροχής, γιατί δεν ενισχύεται η οικονομία των καταστημάτων της περιοχής, γιατί φωνάζουν οι καταστηματάρχες κ.ο.κ.

ΑΓΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News