default-image

Στο ''4'' ο δείκτης επικινδυνότητας για φωτιά

Απόψεις
Στο ''4'' ο δείκτης επικινδυνότητας για φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένος ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς και σήμερα στην Κρήτη με όλες τις περιφερειακές ενότητες να βρίσκονται στο ''4''.

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν πυροσβεστική και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Περίπου 50 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης έκαψε εντωμεταξύ η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Απεσωκάρι Γόρτυνας και τέθηκε χθες  το απόγευμα υπό έλεγχο αν και δύναμη της πυροσβεστικής παραμένει στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και βαθμιαία τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 27 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 26 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (τοπικά στη Ρόδο έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Πηγή : meteo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News