Αγγέλα Δουλγεράκη

Καταγγελία: Γλυκαντικές ουσίες το 70% του μελιού που κυκλοφορεί στην αγορά

Ανομβρία και παράνομες Ελληνοποιήσεις πλήττουν την παραγωγή μελιού και στην Κρήτη παράλληλα με το εισόδημα του μελισσοκόμου, καταγγέλλει στο Ράδιο 9,84  το μέλος του συλλόγου , τμήμα ανατολικής Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης , μετά το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Νέα Κρήτη για μέλι Βουλγαρίας που σερβίρεται ακόμα και στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν υπό το  Δήμο Ηρακλείου.

Ο μελισσοκόμος επισημαίνει πως  το προϊόν που κυκλοφορεί σε ένα ποσοστό 70% δεν είναι μέλι, αλλά γλυκαντικές ουσίες που αναμειγνύονται με χρωστικές.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του, ότι εκτός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και παιδικοί σταθμοί προβαίνουν σε προμήθεια μελιού αγνώστου ποιότητας από το εξωτερικό με μόνο γνώμονα την τιμή και ότι το Κρητικό προϊόν αρίστης ποιότητας παραμένει στα αζήτητα στο μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας αγοράς.

Προσθέτει ότι μόνο οι έλεγχοι δεν φθάνουν και αναρωτιέται τι γίνονται τα βαρέλια μελιού ξένων χωρών που φθάνουν στα τελωνεία.

Τέλος αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες του μελισσοκομικού συλλόγου , τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τα εξώδικα η πολιτεία μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να σταθεί δίπλα στους παραγωγούς.

Σχόλια