default-image

Απίστευτος διάλογος, θύμα βάζει απατεώνα στη θέση του

Περίεργα
Απίστευτος διάλογος, θύμα βάζει απατεώνα στη θέση του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα απανωτά περιστατικά με τους επιτήδειους που εξαπατούν ανυποψιάστους ανθρώπους για να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά ,χρησιμοποιώντας εξοργιστικά άλλοθι , έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Το neakriti.gr φέρνει στο φως μια πραγματική ιστορία με τον επιτήδειο από την μία άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να προσπαθεί να εξαπατήσει μια ηλικιωμένη, η αδερφή της οποίας όπως της ανέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο, λέγοντας μάλιστα με θράσος ότι έχει τραυματίσει ένα μικρό παιδί. Μάλιστα της ζητάει χρήματα για τον δικηγόρο αλλά τα σχέδια του ναυαγούν όταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται η φωνή του άντρα της που όχι μόνο καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά αναγκάζει και τον απατεώνα να κλείσει μονομιάς το τηλέφωνο.

Διαβάστε την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ απατεώνα και θύματος

-Κα Μαρίκα συγνώμη που σας ενοχλώ αλλά η αδελφή σας η Βαρβάρα χτύπησε με το αυτοκίνητο ένα παιδί και χρειάζεται βοήθεια……..

-Μου είπε να σας τηλεφωνήσω  γιατί για τα νομικά χρειάζονται κάποια χρήματα ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες ο δικηγόρος …..

Ο άγνωστος δεν είπε το όνομα του. Βλέπετε είναι το επείγον του πράγματος. Αλλά αλήθεια ποιος νοιάζεται, όταν εμπλέκεται η αδελφή της η Βαρβάρα στα 66 με 67;

-Πως το χτύπησε Παναγία μου! Γιάννη τρέξε, η αδελφή μου, Παναγία μου!

-κα Μαρίκα τώρα το θέμα είναι να βοηθήσετε την αδελφή σας . Το γιατί μετά το ρωτάτε. Χρειάζεται να πληρώσετε άμεσα το δικηγόρο …….

Οι κραυγές της 72χρονης γυναίκας συγκλονίζουν όλη την πολυκατοικία. Ο πανικός κυριαρχεί, ο φόβος …..

Η κα Μαρίκα καταρρέει και φωνάζει το σύζυγο να μιλήσει, να χειριστεί την υπόθεση, να κλείσει το ραντεβού, να ξέρει που θα πάει, πόσα λεφτά θα κρατάει …..  

Ο κυρ Γιάννης ωστόσο, 82 χρόνων, ναυτικός και με μυαλό ξουράφι είναι ψύχραιμος κι υποψιασμένος μα έχει ένα δεδομένο κατά νου. Η κουνιάδα του δεν έχει δίπλωμα οδήγησης και είχε ποτέ της αυτοκίνητο.

Πιάνει το ακουστικό του τηλεφώνου, λέει στον άγνωστο τα τυπικά, ακούει προσεχτικά τα όσα του εξιστορεί ο συνομιλητής του και στο τέλος απαντά:

-Εντάξει πες μου που να σου στείλω τα χρήματα. Δεν θα έρθω εγώ γιατί έχω πρόβλημα με τα πόδια μου. Θα στα στείλω για ασφάλεια σε πολύ λίγο με τον αδελφό μου, ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας……

ΓΔΟΥΠ! Μόνο αυτό ακούστηκε από την άλλη γραμμή. Ο απατεώνας δεν έχει άλλη επιλογή.

Η οικογένεια ενημέρωσε τη Βαρβάρα να 'χει κατά  νου τι έπαιξε, τους λοιπούς συγγενείς και βέβαια την Αστυνομία, δίνοντας και τον αριθμό τηλεφώνου που έβλεπε στο καντράν.

Προσοχή θέλει λέει ο κυρ Γιάννης κι ενημέρωση.

Επιμέλεια:Βάλια Μπούη - Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News