Αγγέλα Δουλγεράκη

Στον ‘’αστερισμό’’ της κατσαρίδας

Γεμάτο το Ηράκλειο κατσαρίδες. Για τους ψύλλους, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας. Για συνολικά μέτρα αντιμετώπισης ούτε λόγος καθώς η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει και ανάλογο πρόγραμμα δεν υλοποιείται από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.  

Είναι περίοδος όπου παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, όπως κάθε χρόνο αλλά δυστυχώς η περιφέρεια δεν διαθέτει πρόγραμμα καταπολέμησης του από το κεντρικό κράτος απαντά η Διεύθυνση Υγείας και άρα ο καθένας από εμάς θα πρέπει με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών ή γεωπόνων να κάνει το κουμάντο του και ανάλογα με το βαλάντιο του να ψεκάσει στο χώρο του.

Αναφορές περί κατσαρίδων γίνονται από όλες τις συνοικίες της πόλης με εντονότερες αυτές από τις Πατέλες, την Ηλιούπολη, το Μασταμπά και το Γιόφυρο.

Στον αστερισμό της κατσαριδικτονίας ωστόσο η ταρίφα έχει ανέβει κατακόρυφα παράλληλα με την αύξηση του ΦΠΑ.  Έτσι,  τα σκευάσματα κοστίζουν από 11 ευρώ και πάνω, τα ενδεδειγμένα , η δε ιδιωτική εταιρεία πρέπει να πληρωθεί για την εργασία της με το αρχικό ποσό να μην πέφτει κάτω από τα 40 ευρώ.

Τι επιλέγεις λοιπόν; Αδυνατώ να απαντήσω. Μόνη λύση να συμβιβαστώ στη θέα της κατσαρίδας που κάνει αμέριμνη ''σουλάτσο'' στην αυλή μου.  Λέτε;

ΑΓΔ

Σχόλια