default-image

Τελικά πέρασαν τα αυτοκίνητά του Δήμου ΚΤΕΟ;

Περίεργα
Τελικά πέρασαν τα αυτοκίνητά του Δήμου ΚΤΕΟ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τραγικό περιστατικό, ένα τραγικό εργατικό ατύχημα κι η παρατηρητικότητα ενός μηχανικού αυτοκινήτων έφεραν στο προσκήνιο μία σειρά ερωτήσεων που δεν απαντήθηκαν μέχρι σήμερα από την αντιδημαρχία της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουνίου η συνοδός απορριμματοφόρου κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων στο ύψος του πανεπιστημιακού τραυματίζεται σοβαρά.

Ο αντιδήμαρχος της καθαριότητας λέει ότι άπαντες βρίσκονται κοντά στην εργαζόμενη και ότι σε δεύτερο χρόνο θα αναζητηθούν τα αίτια.

Στο δεύτερο χρόνο παραμένω.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα αίτια με τον οδηγό εμπλέκεται σε δεύτερο εργατικό ατύχημα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άπαντες στην υπηρεσία διατρανώνουν σε όλους του τόνους πως η ασφάλεια των εργαζόμενων βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και πως οι ίδιοι περνούν ένα σεμινάρια, εμπλεκομένης και της επιθεώρησης εργασίας για τους κανόνες ασφαλείας.

Ωστόσο μία διατύπωση στελέχους της υπηρεσίας στο αέρα περί συντονισμού, οδηγών, απορριμματοφόρων, συνοδών άνοιξε ένα κύκλο ερωτήσεων ανοικτό μέχρι σήμερα.

Μηχανικός αυτοκινήτων επικοινωνώντας μαζί μας ρώτησε γιατί η αναφορά στο συντονισμό των απορριμματοφόρων  και μήπως αυτό υπέκρυπτε μηχανικά προβλήματα. Αν αυτά έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Αν ανταποκρίνονται στους χειρισμούς των οδηγών.

Οι ερωτήσεις ωστόσο ήταν και φαίνεται να εξακολουθούν να είναι δύσκολες καθώς δεν υπάρχουν καθαρές απαντήσεις.  Η δε ιεραρχία στο Δημόσιο του Δήμου σε παραπέμπει από γραφείο σε γραφείο, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τα απορριμματοφόρα κι άλλα αυτοκίνητα του στόλου του δήμου είναι 75-78-100 ή 250.

Αν έχουν ελεγχθεί τεχνικά. Αν πέρασαν από το ΚΤΕΟ.

ΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα.

Οι απαντήσεις από υπάλληλο σε υπάλληλο επίσης προκαλούν νέα ερωτηματικά.

…. Ξέρετε το αποκαταστήσαμε το πρόβλημα το τελευταίο τρίμηνο…. Ξέρετε τις τελευταίες 10 ημέρες πέρασαν κάποια από αυτά ….. όχι εμείς δεν πληρώνουμε ως δημόσιο μεγάλο πρόστιμο ……. Ναι ξεκινήσαμε τη διαδικασία …..

….. δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ …. Θα επικοινωνήσετε με το γραφείο αριθμός ….

Πείτε μου τελικά τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεται από τις ερωτήσεις.

Είναι τεχνικά εντάξει τα αυτοκίνητα του Δήμου;

Έχουν ελεγχθεί από το ΚΤΕΟ;  

Είναι αλήθεια ότι δεν πέρασαν δύο χρόνια όπως λένε οι μισοί υπηρεσιακοί σας παράγοντες; Γιατί οι άλλοι μισοί τα μασάνε;

Ποιο είναι το ύψος του προστίμου για την καθυστέρηση αυτή;

Συνδέονται τα εργατικά ατυχήματα με τεχνικά προβλήματα στο στόλο;

Με μισόλογα μας βάζετε υποψίες, το ξέρετε!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News