Αγγέλα Δουλγεράκη

Στο Λύκειο Γαζίου επί σκηνής

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Γαζίου ( 1995-2016) την Τετάρτη στις 20.00 το βράδυ παρουσιάζεται το Επετειακό Λεύκωμα του Λυκείου.

Το Λεύκωμα  είναι γραμμένο από όλους και αναφέρεται  στους  καθηγητές και καθηγήτριες, στους μαθητές και στις μαθήτριες που  διάβηκαν τις πόρτες του Λυκείου Γαζίου τα τελευταία 20 χρόνια.

Πλούσιο και το φωτογραφικό Υλικό του, με Δράσεις και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Ανταλλαγές μαθητών, Διακρίσεις, Θεατρικές Παραστάσεις, Αθλητικές διοργανώσεις  κ.α.   που προβάλλονται με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το ιδιαίτερο Λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στην εκλιπούσα καθηγήτρια Βάλια Σαπουντζάκη.

Η παρουσίαση του Λευκώματος γίνεται στα πλαίσια της γιορτής που διοργανώνετε στο τέλος  της  σχολικής χρονιάς, μαζί με τις φετινές δράσεις και επιτυχίες του σχολειού. Στην εκδήλωση έχουν καλεστεί καθηγητές, μαθητές όλων αυτών των ετών καθώς και φορείς της Εκπαίδευσης και της Τοπικής Κοινωνίας.

Την επομένη η μέρα και την ίδια ώρα, Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20.00 το βράδυ, οι καθηγητές Παναγιώτης Ασημακόπουλος και Αστρινός Τσουτσουδάκης θα ανεβάσουν την παράσταση: ''Θεός και Επιστήμη. Η επόμενη ημέρα''.

Για την ιστορία…..

Μια μικροαστική σάτιρα των στερεοτύπων Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι έννοιες «Θεός» και «Επιστήμη» πολεμούν μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα όμως, αποτελούν ένα κλασσικό ελληνικό ζευγάρι.

Η συνέχεια επί σκηνής, όπου σατιρίζονται τα στερεότυπα στις σχέσεις των δύο φύλων, η αδιαφορία για την Επιστήμη και οι ιδιότητες που αυθαίρετα αποδίδουμε στο Θεό.

Δύο καθηγητές του Λυκείου Γαζίου, ο Αστρινός Τσουτσουδάκης (Φυσικός) και ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος (Θεολόγος), είπαμε να αφήσουμε για λίγο τον παραδοσιακό ρόλο της διδασκαλίας στην τάξη μας και να «εκτεθούμε» επί σκηνής.

Οι σκηνοθετικές οδηγίες και τα κοστούμια είναι της συναδέλφου Μαρίας Γραικού (Γυμνάστρια).

Σχόλια