Αγγέλα Δουλγεράκη

Η υπομονή μας για το Καστέλι φθάνει έως το Σεπτέμβριο

Μήνυμα Σταύρου Αρναουτάκη προς την κυβέρνηση και τον υπουργό υποδομών ό,τι αν μετά το Σεπτέμβριο δώσει νέα αναβολή στη δημοπράτηση του αεροδρομίου στο Καστέλι , να το αφήσουν , όπως επίσης να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος των πολιτών και των αρχών.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η περιφέρεια από το Σεπτέμβριο και μετά θα πορευτεί μαζί με τη Δημοτική Αρχή στις όποιες αποφάσεις λάβει η δεύτερη, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Ωστόσο επικαλούμενος τις θέσεις του γενικού γραμματέα Υποδομών  Γιώργου Δέδε και τα όσα ανέφερε από την περιφέρεια , η νέα αναβολή ζητήθηκε από τις τέσσερεις εταιρείες.

Αναφορικά με το ΒΟΑΚ και τον εκσυγχρονισμό του ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις μελέτες, λέγοντας ότι η ολοκλήρωση αυτών θα σηματοδότηση και την πορεία της δημοπράτησης καθώς επίσης και των εργασιών.

Για τις ράμπες στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι τάχθηκε υπέρ της ολιγόμηνης  παράτασης προκειμένου να προλάβουν οι υπηρεσίας την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται για την πορεία του έργου .

Τέλος ξεκαθάρισε πως το υπουργείο οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες που φέρουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να εξετάζει το πάγωμα των πληρωμών από το ευρωπαϊκό περιφερειακό ταμείο (ΕΣΠΑ) για τα προγράμματα του 2014-2020, καθώς προέκυψε ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις στην ανάθεση δημοσίων έργων.

Σχόλια