Αγγέλα Δουλγεράκη

Φυτεύει και ασπρίζει ο Λαογραφικός Σύλλογος Οροπεδίου

Ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Οροπεδίου Λασιθίου συνεχίζει τις προσπάθειες του για την αναβάθμιση των μουσείων της περιοχής και την αναστήλωση των ανεμόμυλων.

Για τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιήσει φύτευση λουλουδιών και δένδρων καθώς και  καθαρισμό και άσπρισμα του χωριού   Άγιος Γεώργιος οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται, με γνώμονα την επιστροφή του Οροπεδίου στις ρίζες και την παράδοση και την αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, και για τον λόγο αυτό έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για την ανακαίνιση του Κρητικού Λαογραφικού Μουσείου, του Μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου και της Εκκλησίας του Άγιου Δημητρίου.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη δεκάδων εθελοντών αλλά και την σημαντική συμβολή του "Φυτώριου Καρτερού" των Στέλιου Χαχλάκη και Στέλλας Στρατάκη οι όποιοι προσφέρουν δωρεάν τα λουλούδια που θα φυτευτούν. 

Επίσης, σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν και οι μεγάλοι χορηγοί του Συλλόγου και της προσπάθειας, η Βιοτεχνία Κρέας Μάρκος Κρασανάκης και το γνωστό ψητοπωλείο ΚΡΑΣΑΣ.

Σχόλια